artikel

Receptuur voor 1 liter lamsfond

Horeca

Ingrediënten Schoon of vuil product Kilo Liter Stuk Prijs per kilo, liter of stuk Ingrediëntprijs lamsbeenderen n.v.t. 1       €1,60 €1,60 winterpeen schoon 0,2       €0,95 €0,21 uien schoon 0,2       €0,69 €0,15 prei schoon 0,2       €1,22 €0,27 tomatenpuree n.v.t. 0,2       €1,69 €0,33 tijm n.v.t.   1/30 €1,22 […]

Ingrediënten Schoon of vuil product Kilo Liter Stuk Prijs per kilo, liter of stuk Ingrediëntprijs
lamsbeenderen n.v.t. 1       €1,60 €1,60
winterpeen schoon 0,2       €0,95 €0,21
uien schoon 0,2       €0,69 €0,15
prei schoon 0,2       €1,22 €0,27
tomatenpuree n.v.t. 0,2       €1,69 €0,33
tijm n.v.t.   1/30 €1,22 €0,04
laurierblad (gedroogd) n.v.t. 0,002     €3,34 (35 gram) €0,09
peperkorrels n.v.t. 0,002   €10,36 (500 gram) €0,10
knoflook n.v.t. 0,004   €11,61 €0,02
water n.v.t.   5   €0 €0
                 
              Kostprijs per liter €2,81
               Kostprijs per persoon n.v.t.

Bereidingswijze lamsfond :
1.Bruneer de lamsbeenderen in de oven op 200 graden tot deze goudbruin zijn.
2.Winterpeen, uien en prei schillen, wassen en in ongeveer 6 cm. gelijke stukken snijden.
3.Leg de gebruneerde lamsbeenderen in een pan, voeg tomatenpuree toe en vul dit op met koud water.
4.Breng het geheel aan de kook en schuim af met een grote pollepel.
5.Voeg het bouquette garni en de kruiden toe en laat het geheel op een laag vuur gedurende 12 uur zachtjes doorkoken.
6.Zeef de jus door een fijne zeef en laat deze hierna verder reduceren tot de gewenste dikte en sterkte.
Terug naar receptenoverzicht…