artikel

Receptuur voor 1 liter runderbouillon

Horeca

Ingrediënten Schoon of vuil product Kilo Liter Stuk Prijs per kilo, liter of stuk Ingrediëntprijs runderschenkel schoon 0,35     €5,78 €2,02 winterpeen schoon 0,2     €0,95 €0,21 uien schoon 0,2     €0,69 €0,15 prei schoon 0,2     €1,22 €0,27 tijm n.v.t.     1/30 €1,22 €0,04 laurierblad (gedroogd) n.v.t. 0,002   […]

Ingrediënten Schoon of vuil product Kilo Liter Stuk Prijs per kilo, liter of stuk Ingrediëntprijs
runderschenkel schoon 0,35     €5,78 €2,02
winterpeen schoon 0,2     €0,95 €0,21
uien schoon 0,2     €0,69 €0,15
prei schoon 0,2     €1,22 €0,27
tijm n.v.t.     1/30 €1,22 €0,04
laurierblad (gedroogd) n.v.t. 0,002     €3,34 (35 gram) €0,09
peperkorrels (heel) n.v.t. 0,005     €10,36 (500 gram) €0,10
water n.v.t.   4   €0 €0
               
                    
                    
               Kostprijs per liter €2,88
               Kostprijs per persoon n.v.t.

Bereidingswijze runderbouillon :
1.Bruneer de runderschenkel in de oven op 200 graden tot deze goudbruin zijn.
2.Winterpeen, uien en prei schillen, wassen en in ongeveer 6 cm. grote stukken snijden.
3.Leg de gebruneerde runderschenkel in een pan en vul deze op met koud water.
4.Breng het geheel aan de kook en schuim af met een grote pollepel.
5.Voeg het bouquette garni en de kruiden toe en laat het geheel op laag vuur gedurende 6 uur zachtjes trekken zodat de bouillon helder blijft.
6.Zeef de bouillon door een passeerdoek.
Terug naar receptenoverzicht…