artikel

Receptuur voor 1 liter visbouillon

Horeca

Ingrediënten Schoon of vuil product Kilo Liter Stuk Prijs per kilo, liter of stuk Ingrediëntprijs tong/tarbotgraten vuil 1       €0,00 €0,00 winterpeen schoon 0,2       €0,95 €0,21 uien schoon 0,2       €0,69 €0,15 prei schoon 0,2       €1,22 €0,27 witte wijn (naar keuze) n.v.t.    0,3    €2,50 €0,80 peterselie n.v.t. […]

Ingrediënten Schoon of vuil product Kilo Liter Stuk Prijs per kilo, liter of stuk Ingrediëntprijs
tong/tarbotgraten vuil 1       €0,00 €0,00
winterpeen schoon 0,2       €0,95 €0,21
uien schoon 0,2       €0,69 €0,15
prei schoon 0,2       €1,22 €0,27
witte wijn (naar keuze) n.v.t.    0,3    €2,50 €0,80
peterselie n.v.t.       1/5 €0,64 €0,13
tijm n.v.t.       1/30 €1,22 €0,04
laurierblad (gedroogd) n.v.t. 0,002       €3,34 (35 gram) €0,09
peperkorrels (heel) n.v.t. 0,005       €10,36 (500 gram) €0,10
water n.v.t.    2    €0 €0
                    
               Kostprijs per liter €1,79
               Kostprijs per persoon n.v.t.

Bereidingswijze visbouillon :
1.Spoel de tong en tarbot graten zonder kop met koud water.
2.Winterpeen, uien en prei schillen, wassen en in ongeveer 6 cm.grote gelijke stukken snijden.
3.Peterselie plukken en wassen.
4.Leg de visgraten in een pan en vul deze op met koud water.
5.Breng het geheel aan de kook en schuim af met een grote pollepel.
6.Voeg het bouquet garni en de kruiden toe en laat het geheel op een laag vuur zachtjes gedurende maximaal 30 minuten trekken.
7.Zeef de visbouillon door een passeerdoek.
Terug naar receptenoverzicht…