artikel

Receptuur voor 1 liter wildfond

Horeca

Ingrediënten Schoon of vuil product Kilo Liter Stuk Prijs per kilo, liter of stuk Ingrediëntprijs wildkarkassen n.v.t. 1     €2,29 €2,29 knolselderij schoon     0,3 €1,59 €0,58 winterpeen schoon 0,2      €0,95 €0,21 uien schoon 0,2       €0,69 €0,15 prei schoon 0,2     €1,22 €0,27 tomatenpuree n.v.t. 0,15     […]

Ingrediënten Schoon of vuil product Kilo Liter Stuk Prijs per kilo, liter of stuk Ingrediëntprijs
wildkarkassen n.v.t. 1     €2,29 €2,29
knolselderij schoon     0,3 €1,59 €0,58
winterpeen schoon 0,2      €0,95 €0,21
uien schoon 0,2       €0,69 €0,15
prei schoon 0,2     €1,22 €0,27
tomatenpuree n.v.t. 0,15     €1,69 €0,25
rode wijn n.v.t.   0,2   €2,50 €0,50
knoflook schoon 0,004     €11,61 €0,02
zwarte peper- korrels (heel) n.v.t. 0,002     €8,06 (450 gram) €0,04
laurierblad (gedroogd_ n.v.t. 0,001     €3,34 (35 gram) €0,05
jeneverbessen n.v.t. 0,002     €4,43 (300 gram) €0,02
tijm n.v.t.     1/30 €1,22 €0,04
salie n.v.t.        1,20 €1,80 €0,09
water n.v.t.    5    €0 €0
               Kostprijs per liter €4,51
              Kostprijs per persoon n.v.t.

Bereidingswijze wildfond:
1.Bruneer de wildkarkassen in de oven op 200 graden tot deze goudbruin zijn.
2.Winterpeen, knolselderij, uien en prei schillen, wassen en in ongeveer 6 cm. grote gelijke stukken snijden.
3.Knoflook pellen en m.b.v. knoflookpers persen.
4.Leg de gebruneerde wildkarkassen in een pan, voeg de tomatenpuree toe en vul dit op met koud water.
5.Breng het geheel aan de kook en schuim af met een grote pollepel.
6.Voeg het bouquet garni , kruiden, knoflook en rode wijn toe en laat het geheel gedurende 8 uur zachtjes doorkoken.
7.Zeef de fond door een fijne zeef en laat deze hierna reduceren tot de gewenste dikte en sterkte.

Terug naar receptenoverzicht…