artikel

Shoarmazaken dicht tegen agressie

Horeca

Het uitgaansgebied van Dokkum wordt de laatste maanden geteisterd door vernielingen. Met een vervroegde sluiting van twee shoarmazaken en het uitdelen van gele en rode kaarten wil de gemeente de nachtelijke onrust tegengaan. De onregelmatigheden ontstaan vooral als de cafés om vier uur sluiten, waarna de jeugd zich massaal verzamelt bij de twee shoarmazaken die op dat moment nog wel open zijn.

De gemeente Dongeradeel zocht de afgelopen weken samen met horeca en politie naar oplossingen. Na overleg is besloten een gele en rode kaart in te voeren om raddraaiers aan te pakken. Jongeren die zich niet aan de huisregels houden, krijgen een gele kaart. Bij herhaling volgt een rode kaart en zijn zij niet langer welkom in de plaatselijke horeca.

Een andere maatregel is dat de sluitingstijd voor de shoarmazaken gedurende acht weken is vervroegd naar drie uur. Voorzitter Fetze Woudman van de afdeling Noordoost-Friesland van Horeca Nederland is tevreden over de genomen maatregelen. ‘De jeugd moest worden aangepakt. Ook omdat wij als horeca een slechte naam kregen.’ Binnenkort volgt een evaluatie of de maatregelen het gewenste effect hebben gehad.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels