artikel

Struisvogelbiefstukjes en een sabayon met Hertog Jan Herfstbock

Horeca

Ingrediënten voor vier personen:
vier struisvogelbiefstukjes van 150 gram elk
twee eetlepels olijf- of zonnebloemolie
vier eetlepels roomboter
vier eidooiers
twee eetlepels groene peperkorrels
een eetlepel Worcestershire saus
2 dl Hertog Jan Herfstbock (flesje van 30 cl)
een eetlepel fijn geknipte bieslook
peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:
Een mengsel van twee eetlepels olie en twee eetlepels boter verhitten in een koekenpan met anti aanbaklaag en hierin de struisvogelbiefstukjes zo kort mogelijk om en om bakken. Ervoor zorgen, dat ze van binnen rosé zijn en vervolgens in aluminiumfolie in een matig verwarmde oven warm houden. De eidooiers in een kom doen, loskloppen en au-bain-marie verwarmen. Het bier (op kamertemperatuur) bij beetjes toevoegen en steeds goed kloppen, tot een lobbige saus is ontstaan. Eventueel naar smaak, wat extra bier gebruiken.

Vervolgens de groene peperkorrels, twee eetlepels roomboter en Worcestershire saus door de saus roeren. Op smaak brengen met peper en zout. Struisvogelbiefstukjes en saus verdelen over voorverwarmde borden en bestrooien met fijn geknipte bieslook. Serveren met aardappelkroketjes en in boter gestoofde witlof of in boter gestoofde bleekselderij, vergezeld van een goed gekoeld glas Hertog Jan Herfstbock.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels