artikel

Theeconcepten

Horeca

Zakjesthee met smaakjes in aantrekkelijke presentatiedozen heeft de drank weer populair gemaakt in de horeca. Nu is het tijd om de volgende stap te maken: een opwekkende kop hete thee gebrouwen van losse thee. Meer smaak en dus meer genieten. Oké, u moet hiervoor investeren in filters en lekbakjes, maar een tevreden gast die meer wil neertellen voor zijn consumptie maakt die meer dan goed.


Theezakjes
Een theezakje met een kopje heet water. Het meest gebruikte concept in de horeca. Vooral smaakjestheeën zijn populair. Vaak gepresenteerd in theedoos met verschillende variëteiten.
Verkoopadviesprijs: €1,25 tot €1,75.

Losse thee met een glas
Een kop heet water met daarbij een losse thee. De thee zit in een zakje dat de gast zelf moet openmaken en leegschudden in een filter van glas of metaal. Een andere methode is de gast uit een serie losse theeën in zakjes te laten kiezen. Vervolgens vult de kelner of serveerster een linnen of papieren filter met de gekozen theesoort. Presentatie: glas met heet water, tipje/bakje om het filter met de natte theeblaadjes op te zetten.
Verkoopadviesprijs: €1,50 tot €2,00

Losse thee in een pot
Een potje kokend water met daarbij losse thee. Vooral geschikt wanneer meerdere gasten aan een tafel tegelijkertijd thee bestellen. Thee presenteren in dozen. Voordeel is dat er maar één handeling nodig is om verschillende gasten tegelijkertijd van thee te voorzien. Maar er is, naast glaswerk, natuurlijk ook een investering nodig in potten of potjes.
Verkoopadviesprijs: €1,25 per persoon per kop thee.

TIP:
hoe u uw gasten hun thee ook voorzet, versierde thee levert altijd meer op dan thee zonder koekjes of chocolaatjes en fijne kandij (bijvoorbeeld op een stokje). Maak bovendien gebruik van druppelvangers.

Reageer op dit artikel