artikel

Compass Group Nederland

Horeca

De Divisie Institutionele Catering van Compass Group Nederland bestaat uit Medirest, Eurest Institutionele Catering en Koelvers Groep. Gegevens van de Divisie Institutionele Catering:Omzet: € 58 miljoenOpdrachtgevers: 140Medewerkers in vaste dienst: 615Warme maaltijden per dag: 40.000 Medirest biedt totaaloplossingen voor foodservice-activiteiten binnen de intramurale gezondheidszorg waaronder: ziekenhuizen, geestelijke gezondheidszorg, revalidatie en zorg voor lichamelijk gehandicapten en […]

De Divisie Institutionele Catering van Compass Group Nederland bestaat uit Medirest, Eurest Institutionele Catering en Koelvers Groep.

Gegevens van de Divisie Institutionele Catering:
Omzet: €
58 miljoen
Opdrachtgevers: 140
Medewerkers in vaste dienst: 615
Warme maaltijden per dag: 40.000

Medirest biedt totaaloplossingen voor foodservice-activiteiten binnen de intramurale gezondheidszorg waaronder: ziekenhuizen, geestelijke gezondheidszorg, revalidatie en zorg voor lichamelijk gehandicapten en de ouderenzorg waaronder: verzorgingshuizen, verpleeghuizen en serviceflats.

Eurest Institutionele Catering richt zich op gevangenissen, asielzoekerscentra en opleidingscentra en verzorgt naast de maaltijdvoorziening, personeels- en bezoekersrestaurants en automaten.

Koelvers Groep is producent van lang houdbare maaltijden, maaltijdencomponenten en soepen voor thuiswonende ouderen, instellingen maar ook (bedrijfs)restaurants.

Formules

Brands
De Divisie Institutionele Catering kan gebruik maken van de internationale ‘brands’ van Compass Group. Caffè Ritazza serveert diverse soorten koffie, thee en een lunch-assortiment. Upper Crust staat voor rijkelijk belegde verse broodjes. StopGap is een winkelformule waarin alle denkbare winkelartikelen verkocht kunnen worden.

Basilic
Het exploiteren van een luxe à la carte restaurant in grote instellingen behoort bij Medirest tot de mogelijkheden. In de Basilic waant de patiënt/bewoner, medewerker en gast zich in een geheel andere omgeving waar hij/zij culinair verwend wordt.

Piece of Cake
Piece of cake is het gebakconcept. Vanuit de gebakswinkel in de instelling kan gebak opgehaald dan wel besteld worden. Alle doelgroepen binnen een instelling kunnen van dit concept gebruik maken.

Disposables voor penitiare inrichtingen
Steeds meer penitentiaire inrichtingen kiezen voor de in disposable verpakte maaltijden van Koelvers Groep. Deze maaltijden worden in een meerkeuze menu aangeboden. De logistiek rondom de maaltijden is sterk gestroomlijnd waardoor er efficiënt gewerkt kan worden.

Kookmoeders
Het creëren van een thuissituatie is het uitgangspunt bij het inzetten van kookmoeders. De kookmoeders bereiden op kleine schaal tezamen met bewoners dagelijks de maaltijd. Naast een educatief aspect heeft ook het sociale aspect de aandacht.

Assemblagekeuken
Medirest ziet een grote toekomst voor de assemblagekeuken. Industriële producenten hebben het mogelijk gemaakt meer en meer (gegaarde) maaltijdcomponenten in te kopen. Daarnaast beschikt Medirest over voldoende eigen productiecapaciteit om goede afwegingen in de ‘Make or Buy’ beslissing te maken. Op locatie worden deze componenten verder geschikt gemaakt voor de specifieke wensen van de gebruikers binnen de instelling en vervolgens tot volledige maaltijden geassembleerd. Medirest is de partner die zorg draagt voor het exploiteren van de assemblagekeuken waarbij zowel personeel van de opdrachtgever als Medirest-personeel ingezet kan worden.

Prestatiegaranties
Instellingen zullen, in navolging van het bedrijfsleven, steeds meer eisen gaan stellen aan gast- en klant-tevredenheid. Om deze termen kracht bij te zetten geeft Medirest garanties af waarin duidelijke afspraken gemaakt worden over de prestaties die geleverd worden op het gebied van gast- en klanttevredenheid, kwaliteit en prijs.

A la carte
Volgens Medirest zal, mede in het kader van de prestatiegaranties, de cateraar in de toekomst in ziekenhuizen een grotere rol ‘richting het bed’ gaan vervullen. Op basis van een à la carte systematiek wordt de patiënt in de gelegenheid gesteld om maximaal 2 uur voor het serveren van de warme maaltijd zijn/haar menukeuze te maken. Door deze verkorte besteltermijn zal er een hogere patiënttevredenheid ontstaan, welke steeds belangrijker wordt gezien de maatschappelijke ontwikkelingen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels