artikel

De juiste hoeveelheid zitplaatsen per bedrijfstype

Horeca

Hoeveel ruimte heeft uw gast eigenlijk nodig? Met het onderstaande schema krijgt u een indicatie van de gemiddelde ruimte per gast inclusief tafel, stoel en loopruimte. Handig bij het bepalen van uw routing. Café   1,00 tot 1,25 m2 Eenvoudig restaurant 1,00 tot 1,25 m2 Middenklasse restaurant 1,25 tot 1,75 m2 Luxe restaurant 1,50 tot 2,00 […]

Hoeveel ruimte heeft uw gast eigenlijk nodig? Met het onderstaande schema krijgt u een indicatie van de gemiddelde ruimte per gast inclusief tafel, stoel en loopruimte. Handig bij het bepalen van uw routing.

Café   1,00 tot 1,25 m2
Eenvoudig restaurant 1,00 tot 1,25 m2
Middenklasse restaurant 1,25 tot 1,75 m2
Luxe restaurant 1,50 tot 2,00 m2
Cafetaria 0,90 tot 1,10 m2
Bedrijfsrestaurant 0,75 tot 1,00 m2

Dat betekent concreet de volgende aantallen bij 40, 60, 80 en 100 zitplaatsen :

40  60  80  100
Café  44 m2  66 m2  88 m2  110 m2
Café-Restaurant  52 m2  78 m2  104 m2  130 m2
Restaurant  60 m2  90 m2  120 m2  150 m2
A la carte restaurant  80 m2  120 m2  160 m2  200 m2

Kosten per m2
Budgetteer zo’n 1.600,- euro per m2 voor uw horecainrichting. Dit bedrag is inclusief bouwkundige aanpassingen, technische installaties, meubilair, vloerbedekking, gordijnen en geluidsinstallatie.