artikel

Hoe zorg ik dat mijn site te vinden is?

Horeca

Hoe zorg ik dat mijn site beter te vinden is? Streef naar een hoge score op de resultaatlijst van zoekmachines en meld u aan bij de dochterpagina’s van startpagina’s. Uw site zal dan meer bezoekers trekken.

Hoe zorg ik dat mijn site te vinden is?

Negentig procent van de zoekende internetters gebruikt zoekmachines op het net. Zorg er dus voor dat u hoog scoort op de resultaatlijsten van die machines. Aanmelden bij zoekmachines in Nederland is gratis, al zijn er ook zoekmachines zijn waar je een hoge positie kunt kopen.Zo’n hoge positie is belangrijk, want tweederde van de internetters kijkt niet verder dan de derde resultatenpagina van een zoekmachine. Ilse (www.ilse.nl) en Google (www.google.nl) zijn met afstand de meest gebruikte opspoorinstrumenten op internet. Scoor daarom juist bij hen goed. Hieronder een instructie en diverse tips om bij Ilse en Google een toppositie te verkrijgen.

Ilse en Google
Ilse werkt nauw samen met www.startpagina.nl. Websites die bij één of meerdere dochterpagina’s van de drukst bezochte startpagina van Nederland vermeld staan, scoren hoger in de zoeklijsten. Zorg dus dat u vermeld staat bij de dochterpagina’s van www.startpagina.nl. Bijvoorbeeld horeca.pagina.nl, hotel.pagina.nl, cafe.pagina.nl, fastfood.pagina.nl of catering.pagina.nl. Maar ook uwregio.pagina.nl, uitgaan.pagina.nl, bier.pagina.nl en culinaire.pagina.nl. Benader de beheerder van deze internetsite actief. Hij staat onder aan de pagina vermeld; een klik op de naam opent een mailbericht. Stuur geen standaardverzoek, maar motiveer uw aanvraag krachtig en overtuigend.

Google zoekt op tekst en negeert daarbij fraaie en bewegende beelden, de zogeheten flash-animaties. Flash valt op op de site, maar is onzichtbaar voor een zoekmachine. Geef foto’s of logo’s op uw site logische namen die over het onderwerp gaan. Google neemt deze benamingen mee in zijn speurtocht over het net.

Is uw pagina zoals de bezoeker die op zijn scherm ziet opgebouwd uit meerdere pagina’s (de zogeheten frames), zorg er dan in ieder geval voor dat u een stuk tekst over het onderwerp van uw site in het hoofdframe plaatst (de zogehete frameset). Daarnaast telt voor Google het aantal verwijzingen van andere sites naar uw site zwaar. Zorg er dus voor dat uw site te bereiken is met een klik op de sites van collega’s, leveranciers, brancheorganisaties, lokale overheid en diverse verenigingen.

Meta tags
Optimaliseer uw score bij zowel Ilse als Google door meta tags in uw website te bouwen. Dit is eenvoudige programmeertaal die de bezoeker niet ziet. Meta tags zullen geen wonderen verrichten. Maar als u ze niet in uw site bouwt, zult u ze missen. Meld een woord meer dan één keer in uw meta tags. Anders is er sprake van misleiding en dat zal uw positie op de resultaatlijst eerder schaden dan bevorderen. Bouw meta tags in alle pagina’s die gezamenlijk uw website vormen. De meta tags die bij Ilse scoren zijn keywords, description en title.

Test

Op www.traffic4u.nl kunt u bij ‘gratis tools’ uit laten zoeken welke positie uw website bij enkele grote zoekmachines bekleedt. Tevens kunt u lezen hoeveel websites een verwijzing naar uw site hebben, en helpt een machine u uw meta tags om te zetten in direct inbouwbare computertaal.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels