artikel

Zo beschermt u uw personeel

Horeca

We hebben nu het onderwerp geluid bekeken vanuit het oogpunt van gasten en omstanders. Maar wat denkt u van uw eigen personeel? Wees bewust dat discopersoneel veel risico loopt wanneer ze zonder gehoorbeschermers werken. Want bij een werkdag van acht uur is er kans op gehoorschade vanaf 80 dB(A). Daarboven neemt de schadelijkheid van geluid snel toe. Bij 83 dB(A) kan horecapersoneel nog maar vier uur werken per dag en bij 86 dB(A) hooguit twee uur.

Bij 90 dB(A) loopt horecapersoneel al na drie kwartier kans op een blijvende gehoorbeschadiging wanneer ze geen gehoorbeschermers gebruiken.Bij geluidsniveau boven 85 dB(A) moet horecapersoneel gehoorbeschermingsmiddelen te dragen. De werkgever is verplicht dit te controleren en moet dit duidelijk aangeven met bijvoorbeeld stickers.

Tips om gehoorbeschadiging te voorkomen:

– begrens het geluidsniveau van de geluidsinstallatie
– concentreer in een disco het geluid op de dansvloer
– breng –indien mogelijk- personeel onder in geluidsdichte cabines
– gebruik gehoorbeschermers

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels