artikel

Beluga

Horeca

Dolenthousiast was Marieke van Beers met haar stageplaats. Zo enthousiast dat ze Hans van Wolde van Beluga in Maastricht al in juni opbelde om alvast te mogen beginnen, ook zonder dat ze wist of ze had gewonnen. Ze heeft dus uiteindelijk een dubbele stage gelopen: ‘De mensen waren leuk, het koken was te gek en […]

Dolenthousiast was Marieke van Beers met haar stageplaats. Zo enthousiast dat ze Hans van Wolde van Beluga in Maastricht al in juni opbelde om alvast te mogen beginnen, ook zonder dat ze wist of ze had gewonnen. Ze heeft dus uiteindelijk een dubbele stage gelopen: ‘De mensen waren leuk, het koken was te gek en de sfeer echt top. Ik heb geleerd om netjes en secuur te werken en mocht alles meedraaien; van de patisserie tot en met helpen aan de rôti bij meneer Level. Ik ben nu nog meer dan ooit van plan om te gaan werken in de keukens van een toprestaurant.’

Marieke van Beers valt met haar gretigheid in de smaak bij de professionele koks. Dat ze zich zelf al had aangemeld, past in dat beeld: ‘Nou, iemand die het niet kan, die hoef je niet terug,’ zegt chef-kok Level van restaurant Beluga in Maastricht. ‘Ze is een hard werkende kracht en een leuke meid. Bij ons moet je vooral je interesse voor het vak voluit laten zien en dat deed zij dus. Ze viel ook goed in de groep. Zou een hele goeie kunnen zijn.’

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels