artikel

Cafetaria La Venezia

Horeca

Bedrijf: Cafetaria La Venezia
Plaats: Helmond
Frikandel: ’Pikant’
Prijs: €1,35

Cafetaria La Venezia

Corry Vink, die na het overlijden van haar echtgenoot de cafetaria runt met compagnon Conny Kuipers, heeft geen idee meer hoe zij en haar man zo’n zes jaar geleden tot de ontwikkeling van de frikandel Pikant zijn gekomen. ‘Wat ik wel weet is dat het product een succes is. Ik verkoop er per week zo’n dertig van. Vooral aan mensen die dol zijn op een hete hap. Die zijn er in Helmond best veel.’

De receptuur luidt als volgt: Snijd een frikandel open en bestrijk beide helften met sambal. Vervolgens wikkelen in een loempiavel van 30 bij 30 centimeter en dit bestrijken met eigeel. Dan rollen in een vel plasticfolie, waarna het pakketje in de vriezer gaat. ‘Alleen diepgevroren kan onze frikandel pikant goed worden gefrituurd’, weet Vink. Ze beaamt dat de snack voordelig van de hand gaat. ‘Maar wij zijn nu eenmaal niet duur. Dat weten onze klanten al 26 jaar.’

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels