artikel

Citaten Marcel Haven

Horeca

‘Het is de taak van de chef-kok om uit de mens naar boven te halen wat er in zit.’

‘Het is een trend dat koks steeds meer in het restaurant komen, maar ik ben niet zo’n tafelwandelaar. Daar heb ik geen tijd voor; het is te druk in de keuken. Ik zou me er ook toe moeten zetten. Ik sta het lieft tussen die vier keukenmuurtjes.’

‘Ik zeg niet van mezelf dat ik goed kan koken.’

‘Ik zeg niet van mezelf dat ik goed kan koken.’

‘Als ik rust heb in mijn bedrijf, kan ik heel creatief zijn. Als mijn kop vol zit, lukt het niet.’

‘Ik heb een heel direct contact met mijn leveranciers. Hang veel met hen aan de lijn. Ze weten hoe moeilijk en kritisch ik ben, waardoor ze een stap extra voor me doen en mooie dingen voor me uitzoeken.’

‘De afgelopen drie jaar heb ik geleerd dat ik niet mag verwachten dat iedereen zo is als ik.’

Bekijk hier 4 toprecepten van Marcel Haven
Gebakken coquilles met schuimige venkelsaus en balsamico-azijn
Gebraden kalfshaas met schorseneren à la crème
Gemarineerde sinaasappel met vanillleroomijs, grand marnier en honingtuille
Geschroeide tarbotfilet met knolselderijpuree en gevogeltejus

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels