artikel

De Stenen Tafel

Horeca

Bij de Stenen Tafel in Borculo hadden ze tijdens de stage van René Machiels personele problemen. Daardoor verliep diens week een beetje hectisch, wat niet wegneemt dat Prinsen zeer over hem te spreken was: ‘Fantastisch leuke jongen. Hij wilde veel. Gaan, gaan, gaan. Ondanks de lichte chaos paste hij goed in ons verhaal. Hij is […]

Bij de Stenen Tafel in Borculo hadden ze tijdens de stage van René Machiels personele problemen. Daardoor verliep diens week een beetje hectisch, wat niet wegneemt dat Prinsen zeer over hem te spreken was: ‘Fantastisch leuke jongen. Hij wilde veel. Gaan, gaan, gaan. Ondanks de lichte chaos paste hij goed in ons verhaal. Hij is een gedreven manneke. Ging ook nog met me mee toen we op zaterdagavond nog even gasten moesten wegbrengen. Zijn niveau was behoorlijk en het verbaasde me dat hij nog zoveel wilde leren. Motivatie is het allerbelangrijkste. Was hij een maand gebleven, dan had hij zo vol kunnen meedraaien.’

Na de zoveelste keer ‘Bon chef’ kreeg René Machielsen te horen dat hij de volgende keer de kuierlatten kon nemen. Raymond Prinsen wil bij zijn voornaam worden genoemd. En toen hij sjalotjes stond te snipperen, kreeg hij te horen dat het beter kon. Mooie stage dus? ‘Machtig! In één woord. Ik werd overal bij betrokken, moest alles proeven, oesters, kaviaarcrème en gerechten die doorgingen.

Edwin de entremetier legde steeds uit wat de belangrijkste punten waren bij de bereidingen, er was enorm veel aandacht voor het product.’ De manier van werken van Raymond Prinsen sprak René erg aan, heel gedreven en strak. René die op zijn werk veel met cijfers bezig is, vond het fantastisch om alleen met eten bezig te zijn en terug te gaan naar de basis: sla plukken en aanmaken, dressing maken. ‘De basis is toch wel erg belangrijk, ik heb er veel van opgestoken. Hoe je erover nadenkt, het gevoel erachter.’

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels