artikel

De waarheid binnen handbereik

Horeca

Waarzegsters. Of ze echt in de toekomst kunnen kijken is eigenlijk niet relevant. Bij een goochelaar of illusionist weet je óók dat je beduveld wordt waar je bij staat.Maar bij een waarzegster ligt het nét even anders

De waarheid binnen handbereik

Dit fenomeen is niet iets van de laatste jaren. Al in het oude Egypte bij de farao’s, bij de sultans in het oude Constantinopel, en bij de Grieken en Romeinen waren het altijd waarzeggers/sters en astrologen die het hof adviseerden.

Het voorspellen van de toekomst kwam vanuit India naar Europa met de rondreizende zigeuners. En zelfs in de tijd dat de kerk het nog voor het zeggen had, is het nooit echt weg geweest. Het moest dan wel stiekem, want voor je het wist stond je op de brandstapel.

Maar toch. Als de dagen korter worden, zijn mensen meer dan in de zomer geïnteresseerd in occulte zaken en het spirituele. Een documentaire op tv over de priesters van Stonehenge wordt beter bekeken in november en december dan op een warme zomeravond. Kortom, het is winter: haal de waarzegster in huis. Er zijn vakvrouwen bij die de mysterieuze wereld tussen waarheid en entertainment subliem vertegenwoordigen.

Bijvoorbeeld Madame Sokia. Ze leest handen of het boeken zijn. De levenslijn, de lotslijn, de reislijn, de hartslijn en de geldlijn geven bij Madame Sokia al hun mysteries prijs. Maar ook aan het kaartspel weet zij de ‘waarheid’ te ontlokken.

Raadpleeg voor meer informatie in dit genre Govers Evenementen, Luiveland 8, 1861 JD Bergen. Tel. (072) 589 79 12. E-mail: info@goversartiesten.nl. Internet: www.goversartiesten.nl

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels