artikel

Fond van groenten

Horeca

Ingrediënten:
20 gram boter of olie
700 gram ui
700 gram prei
350 gram knolselderij
150 gram venkel
250 gram groene kool
650 gram tomaten
300 gram champignons
0,5 liter witte wijn
10 liter koud water
10 stuks peterseliestelen
3 stuks laurierblaadjes
4 gram tijm
10 gram gekneusde peperkorrel
10 gram kervel

Bereidingswijze:
Maak de groenten zorgvuldig schoon en schil ze indien nodig.
Smoor de groenten zachtjes aan in boter of olie en zorg dat er geen verkleuring optreedt.
Blus de groentesamenstelling af met witte wijn en kook deze in.
Voeg het koude water toe, breng het geheel tot net onder het kookpunt en schuim de fond goed af.
Laat dit geheel ongeveer één uur rustig trekken.
Passeer de fond door een passeerdoek
Bewaar de fond in de koeling of in de diepvriezer.