artikel

Gemarineerde sinaasappel met vanilleroomijs, grand marnier en honingtuille

Horeca

Ingrediënten:
1 handsinaasappel
2 dl witte wijn
1 dl Grand Manier rood
50 g kristalsuiker
1 vanillestokje
3,5 dl volle melk
2,5 dl slagoom
100 g kristalsuiker
2 vanillestokjes
4 eidooiers
18 g amandelschaafsel
25 g witte bloem
75 g poedersuiker
3,7 cl honing naturel
30 g roomboter
1 dl slagroom
5 cl Grand Manier rood
15 g kristalsuiker

Bereidingswijze:
Schil en ontvlies de sinaasappel en verdeel hem in partjes. Breng witte wijn, Grand Marinier, suiker en een vanillestokje aan de kook. Laat iets afkoelen en giet deze marinade op de sinaasappelpartjes. Laat 12 uur marineren in de koelkast.

Vanille-roomijs: breng melk, slagroom, het opengesneden vanillestokje en de helft van de suiker aan de kook. Meng de eidooiers en de rest van de suiker, giet er de nog hete compositie bij, meng alles goed en laat doorgaren op het fornuis. Laat de compositie afgedekt 12 uur doortrekken in de koelkast. Zeef het en draai de massa in een ijsmachine.

Honingtuile: meng amandelschaafsel, bloem, poedersuiker, honing en gesmolten boter in een keukenmachine, laat opstijven in de koelkast. Smeer een gedeelte van dit beslag uit op een bakplaat met bakmatje en snijd er 4 cm dikke repen van. Bak ze af in een hete oven van 170 graden. Breng de honingtuile in de juiste vorm voordat deze koud is.

Grand Marinier-room: klop koude room met suiker, Grand Marinier, sinaasappelmarinade tot yoghurtdikte. Verdeel sinaasappelpartjes over een diep bord, lepel iets marinade mee. Leg hierop een bol vanilleroomijs. Nappeer de Grand Manier-room. Plaats de honingtuile over het gerecht.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels