artikel

Hoog niveau finalisten Lekkerste Broodje van Nederland 2003

Horeca

Als iets een traditioneel evenement is op de Horecava, dan is het wel de eindstrijd van de vakcompetitie Het Lekkerste Broodje van Nederland. Op maandag 6 januari is het weer zover. Voor de twintigste keer gaan op de beursvloer dertien kandidaten aan de slag om te bepalen wie de beste creatie van 2003 maakt

De voorronden kenden de afgelopen maanden ruim zestig deelnemers; bijna twee keer zoveel als vorig jaar. Johan van der Weerd, voorzitter van de organiserende stichting Vakwedstrijden Fastfood- en IJsbedrijven, toont zich niet alleen verheugd over de kwantiteit, maar bovendien over de kwaliteit. ‘Het niveau van de deelnemers bleek dit jaar hoger is dan ooit’, zo laat hij weten. ‘Het ene broodje was nog beter dan het ander. Het werd duidelijk dat de kwaliteit van het broodjessegment zich nog steeds verbetert. Voor de jury’s was het niet eenvoudig om de finalisten te selecteren. Er is echter van tevoren bepaald dat we maximaal twaalf kandidaten tot de eindstrijd toe zouden laten.’

De genomineerden binden de strijd aan met de winnaar van vorig jaar: Helma Kleyweg van Kleyweg’s Stads-Koffyhuis in Delft. De andere finalisten zijn: Jack Heijkoop van Gasterij Den Dis in Bladel, Marco van der Ende van restaurant De Harlekijn in Pijnacker, Luciana Silva Rosso van De Bijenkorf in Den Haag, Roelien Oostebering van restaurant Schortinghuis in Spier, Kim Engelen van lunchroom La Fourchette in Panningen, Ferry van Winden van Kleyweg’s Stads-Koffyhuis in Delft, José Perez van Brasserie Roozendaal in Overveen, Ed Vischschraper van De Bijenkorf in Den Haag, Richard Theisen van HMS Host op Schiphol, Simone Wenker van Vito’s Sandwich Company in Zwolle, Martijn Uljee van hotel-restaurant Veldenbos in Nunspeet en Nick Ruiter van lunchroom Tata Rada in Alkmaar.

De finale van Het Lekkerste Broodje van Nederland 2003 wordt op 6 januari vanaf 12.00 uur gehouden in de stand van de stichting Vakwedstrijden Fastfood- en IJsbedrijven. Deze is te vinden in de Amstelhal. Hier vindt een dag later ook de eindstrijd in de categorie Catering plaats.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels