artikel

Karel V

Horeca

Marion van der Breggen had met Karel V geen beter stage-adres kunnen hebben: ‘Ik heb alle parties gedaan inclusief de banqueting. Ik werd als een collega opgevangen en ook meneer Schouwenburg nam de tijd om de dingen goed uit te leggen. Ik kwam er wel achter dat ik nog veel moet leren, vooral aan de […]

Marion van der Breggen had met Karel V geen beter stage-adres kunnen hebben: ‘Ik heb alle parties gedaan inclusief de banqueting. Ik werd als een collega opgevangen en ook meneer Schouwenburg nam de tijd om de dingen goed uit te leggen. Ik kwam er wel achter dat ik nog veel moet leren, vooral aan de basistechnieken mankeert nog een en ander, maar dat daagt me wel uit. We willen in de Franse Alpen of misschien worden het wel de Italiaanse Dolemieten, een gecaterd chalet beginnen, waarbij de huurders mij als kok inhuren. Voor een man of tien lekker eten koken, dat is mijn toekomst. Zo’n ervaring als bij Karel V kan ik dus goed gebruiken.’

Ron Schouwenburg, chef de cuisine bij Karel V, was erg in zijn nopjes met Marion van der Breggen: ‘Lieve dame is dat, die heel fanatiek bezig was. ’s Morgens kwam ze als eerste, ’s avonds vertrok ze als laatste. Ze heeft alle parties gedaan, inclusief de banqueting, alles uitgesmeerd over zes dagen. We hadden het in die periode druk genoeg, maar Marion had als het moest een goeie neus voor niet in de weg lopen. Ik vond haar basiskennis op niveau. Ze schijnt in het Oisterwijkse veel te doen op kookgebied, dat kon je merken. Het is echt niet gemakkelijk om zo maar iemand in de keuken te zetten, maar Marion paste zich goed aan. Ik wilde haar alles mee laten maken en dat is toch wel bewerkelijk. Maar ze komt terug, heb ik begrepen.’

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels