artikel

Meer olijfolie

Horeca

Nederlandse koks en consumenten gebruiken vaker olijfolie in hun keuken. Vorig jaar bedroeg het olijfolieverbruik in ons land 6000 ton. In 1990 was dat 1000 ton, zo laat het Olijfolie Informatiebureau weten. Deze instantie schrijft het groeiende olijfolieverbruik onder meer toe aan de promotiecampagnes die het bureau de afgelopen jaren namens de Europese Unie heeft gevoerd.

Meer olijfolie

‘Besef is gegroeid dat olijfolie een gezond en lekker product is’, laat woordvoerster Barbara Oosterom weten. Ook producenten hebben die boodschap uitgedragen.

Per 1 januari 2003 houdt het Olijfolie Informatiebureau op te bestaan. ‘Dat was tevoren afgesproken’, aldus Oosterom. ‘De Europese Unie heeft tien jaar campagne gevoerd om olijfolie te promoten, en dat heeft zijn vruchten afgeworpen.’ In heel Europa is de consumptie van olijfolie gestegen van 1,2 miljoen ton in 1990 tot 1,9 miljoen ton in 2001/2002. De productie is in hetzelfde tijdsbestek toegenomen van 1 miljoen ton naar 2,3 miljoen ton.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels