artikel

Samyra adembenemend

Horeca

Samyra is een getalenteerd zangeres en waarzegster. Als solist of samen met magiër Mantra heeft zij acts ontwikkeld die veel gevraagd en zeer gewaardeerd worden. Ze is een van de weinige oriëntaalse danseressen in Nederland die het traditionele klassieke repertoire van de Arabische dans volledig beheerst. Ze wordt dan ook regelmatig gevraagd op evenementen in het Midden-Oosten en werd meer dan eens uitgenodigd door het Ministerie van Cultuur van Oman om traditionele feesten op te luisteren.

Samyra adembenemend

Voor een Arabisch, Turks of Perzisch gezelschap kan zij een passend programma verzorgen. Maar ook voor westers publiek dat van danskunst houdt, brengt Samyra een wervelende oriëntaalse dans, die ingeleid wordt door een mystieke sluierdans; mede door gebruik van blacklight een adembenemend schouwspel.

Een spectaculaire dans is de vuur- en zwaarddans, met een zwaar koperen blad van een meter doorsnee, waarop een brandende vuurpot staat en daaromheen kaarsen. Deze 12 minuten durende dans, waarbij het brandende gevaarte los op het hoofd balanceert, zorgt voor een indrukwekkende entree. Het tweede deel is een dans vol actie met een groot kromzwaard, dat beurtelings op buik, heupen en hoofd gebalanceerd wordt, terwijl Samyra in een wervelende vaart door de zaal danst.

Als waarzegster, in een prachtig blauwfluwelen tent, doet Samyra temidden van geheimzinnige wierookbranders en kaarsen achter haar kristallen bol de meest verbluffende uitspraken. Zij kan ook met haar tarotkaarten langs de tafels gaan. Samyra beheerst door haar internationale ervaring meerdere talen.

Raadpleeg voor meer informatie in dit genre:
Govers Evenementen
Luiveland 8
1861 JD Bergen
Tel. (072) 589 79 12
E-mail: info@goversartiesten.nl
Internet: www.goversartiesten.nl

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels