artikel

Het nieuwste kunstje van Martin Haak

Horeca

Wie dacht dat Martin Haak na zijn inspanning met betrekking tot het Magic Meals-concept op zijn lauweren zou gaan rusten, heeft het mis. En flink ook.

Het nieuwste kunstje van Martin Haak

De voormalige Verhaaf-directeur, tegenwoordig zelfstandig ondernemer met zijn Haak Consult bv, werkte het afgelopen jaar keihard aan een nieuwe café- en feestformule die op 14 januari officieel het levenslicht zag. Grolsch Cinecafé is de naam. Nu nog alleen naast de Amsterdam ArenA, maar binnenkort waarschijnlijk in het hele land te bewonderen.

‘Houd rekening met zo’n 12 tot 15 Cinecafés binnen een paar jaar in Nederland’, zegt Martin Haak. ‘De formule staat als een huis, nu is het een kwestie van uitbouwen.’Het Grolsch Cinecafé in Amsterdam is gehuisvest in het pand van de megabioscoop van Pathé, pal naast de Heineken Music Hall en het demontabele Grace-theater van Martinair Partyservice.

Het is een café in filmstijl, maar met meer mogelijkheden dan die van een gemiddeld themacafé. Zo is er op de eerste verdieping een zaal die als twee druppels water lijkt op het Tuschinski theater, maar dan in mini-formaat. De zaal is, voor niet al te grote gezelschappen. af te huren voor feesten en partijen. Ook kunnen er, in samenwerking met het Filmmuseum en de Nederlandse Film en Televisie Academie, bijzondere films worden geprogrammeerd.

Het Grolsch Cinecafé zelf is geheel in filmstijl ingericht. Uitgangspunt is hetzelfde als in de gemiddelde speelfilm: illusie. Dankzij een samenwerkingsverband met electronicagigant Grundig is het café voorzien van grote Planatron plasma televisies die de bezoeker bij wijze van spreken meesleuren de film in.

Voor kleine gezelschappen biedt het Cinecafé diverse ‘hapklare’ arrangementen. Het arrangement ‘Meal & Movie’ voorziet in een menu in het café, in principe uiteraard vergezeld van Grolsch bier. Na het eten is er toegang tot een film naar keuze in het naastgelegen Pathé complex, waarbij de bezoeker een emmer popcorn en een beugelfles Grolsch (of een softdrink naar keuze) mee de bioscoopzaal in krijgt. Na afloop is er koffie in het Cinecafé. De prijs per persoon bedraagt € 34,50.

Iedere vrijdagmiddag is er Business Borrel. Na de borrel, die om 17.00 uur begint met zo’n drie drankjes naar keuze en daarbij Amsterdamse borrelgarnituren, start om 17.45 de Pathé Premièrefilm. Ook hier hoort een emmer popcorn en een beugel Grolsch in de zaal erbij. De prijs voor dit arrangement bedraagt €17,50 en eventueel kan er na afloop gedineerd worden in het café.

Op zondag is er elke week de Sunday Brunch, een soortgelijk arrangement als het Business Borrel arrangement, maar dan aangepast aan het tijdstip van de dag. Martin Haak hoopt voor zijn nieuwe formule niet alleen particulieren, maar vooral ook veel (kleine) gezelschappen te kunnen interesseren.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels