artikel

Swenty Milk lanceert concept Ice King

Horeca

Drie liter ijs in zes minuten en voor elke leek te bedienen. Swenty Milk in Born gelooft dat ze met het concept Ice King een gat in de markt heeft gevonden. Het apparaat is een ijsproducent en koelvitrine in één. ‘Ideaal voor ketens en cafetaria’s. Het is een hygiënisch uitermate veilig productieproces. Het ijs verlaat de koeling niet’, meldt directeur Eugeen Bogaerts.

De Ice King is voor het eerst gepresenteerd in oktober, op Europa’s grootste foodbeurs Anuga in Keulen. ‘Daar hebben we zoveel respons gekregen, dat we voorlopig andere beurzen laten schieten. Anders zouden we teveel aanvragen krijgen. Er is veel interesse uit het buitenland’, aldus Bogaerts. Inge Compen, verantwoordelijk voor marketing, vult aan: ‘Bij de aanschaf van dit apparaat gaat de klant natuurlijk niet over één nacht ijs. We willen voldoende begeleiding aan de klant kunnen geven.’

Het concept Ice King is in twee jaar tijd ontwikkeld. ‘We constateerden de behoefte in de markt en waren al continu bezig met de verdere ontwikkeling van kant-en-klare, vloeibare schepijsmixen’, vertelt Bogaerts. ‘Een grote klant in Frankrijk kwam met de concrete vraag voor dit concept. We vonden in België een partner, Professional Technics, die de machine kon bouwen en zo is het concept Ice King ontstaan. Wij zijn vooral druk geweest om goede smaken voor de schepijsmixen te vinden. Dat is gelukt. De mixen zijn van constante smaak en kwaliteit en zijn negen maanden buiten de koeling houdbaar.’

Weinig afval
Onder het merk Maestro Gelato zijn 11 smaken verkrijgbaar: 7 soorten roomijs en 4 soorten sorbetijs. De ijsmixen worden geleverd in plastic zakken. ‘Je houdt weinig afval over’, vervolgt Bogaerts. ‘Doordat onze klanten met de Ice King kleine hoeveelheden kunnen maken, zullen zij minder ijs overhouden. De ondernemer hoeft echter niet het hele concept te nemen. De schepijsmixen kunnen ook afzonderlijk worden gekocht.’De Ice King is ‘idiot proof’. Compen legt uit. ‘Er zitten maar drie functies op de machine. IJs bereiden, ijs uitdraaien en spoelen. Iedereen kan het bedienen.’ Bogaerts: ‘Dat maakt het apparaat ook zeer geschikt voor grote ketens, waar veel wisselend personeel is.’De Ice King zal met argusogen worden gevolgd door ambachtelijke ijsbereiders. Bogaerts: ‘Dat hoeft niet, want ook zij kunnen voordelen uit de Ice King halen. Wij hebben ook basismixen voor schepijs, die door de ijsbereider geheel zelf op smaak kunnen worden gebracht. Het scheelt hen enorm veel tijd.’

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels