artikel

Broodpudding met pruimen en gemarineerde bosvruchten

Horeca

Broodpudding met pruimen en gemarineerde bosvruchten Soort recept Nagerechten Soort keuken Frans Aantal personen 4 Bereiding Compositie: breng melk en slagroom aan de kook, schraap het merg uit het vanillestokje, voeg vanillestokje en merg bij de melk en slagroom. Laat 10 minuten trekken. Klop eieren en suiker luchtig, giet melk en slagroom al roerend langzaam […]

Broodpudding met pruimen en gemarineerde bosvruchten

Soort recept Nagerechten

Soort keuken Frans

Aantal personen 4


Bereiding

Compositie: breng melk en slagroom aan de kook, schraap het merg uit het vanillestokje, voeg vanillestokje en merg bij de melk en slagroom. Laat 10 minuten trekken. Klop eieren en suiker luchtig, giet melk en slagroom al roerend langzaam op de eieren. Passeer door een bolzeef. Snijd de gedroogde pruimen in fijne brunoise.
Snijd het brood overdwars. Ontkorst het brood en besmeer het met boter en jam. Vet een broodblik in met de resterende boter en leg een sneetje brood onderin. Lepel er wat compositie op en verdeel de helft van de fijngesneden pruimen erop. Herhaal dit tot drie lagen brood met ertussen pruimen en compositie. Bak au bain-marie gedurende circa 40 minuten af in een oven van 140 ºC. Laat afkoelen.
Marinade: meng Fraise des bois, frambozensiroop en brandewijn. Snijd 4 takjes lievevrouwebedstro fijn en doe ze bij de marinade. Breng op smaak met een paar druppels citroensap. Verwarm de marinade tot 80 ºC, voeg de schoongemaakte bosvruchten toe en laat afkoelen.
Steek met een 4 cm steker de broodpudding uit. Bestrooi de bovenkant met half rietsuiker en half kristalsuiker. Karameliseer het geheel onder de salamander of met een gasbrander. Trek wat streepjes vanillesaus en aardbeiencoulis in het midden van een bord. Plaats de uitgestoken broodpudding aan een kant van het bord en een schepje gemarineerde bosvruchten aan de andere kant. Garneer met lievevrouwebedstro en eventueel een gezoete korstdeegstengel.

Ingrediënten

500 gram aardbei € 3,62
50 gram abrikozenjam € 0,14
140 gram bosvruchten € 1,00
0,5 centiliter brandewijn € 0,05
0,5 stuks casinobrood € 0,81
7 stuks eieren € 0,63
5 centiliter fraise des bois € 0,00
5 centiliter frambozensiroop € 0,17
0,5 stuks lievevrouwebedstro (bos) € 0,75
200 gram pruimen € 0,82
75 gram roomboter € 0,38
5 deciliter slagroom € 1,43
175 gram suiker € 0,17
2,5 centiliter vanillesaus € 0,07
0,5 stuks vanillestokje € 0,34
5 deciliter volle melk € 0,32

Kostprijs € 10,68
Prijs p.p. € 2,67

bron: Misset horeca
auteur: Alan Pearson

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels