artikel

Bruchette met aubergine en mozzarella

Horeca




Bruchette met aubergine en mozzarella

Soort recept Voorgerechten

Soort keuken Italiaans

Aantal personen 10


Bereiding

Snijd de aubergines in blokjes, bestrooi ze met zout en laat ze een kwartiertje liggen. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd ook de mozzarella in blokjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de blokjes aubergine rondom bruin. Schep van het vuur af de tomaat, mozzarella en basilicum erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Rooster de sneetjes brood en wrijf ze in met de doorgesneden teentjes knoflook. Leg de sneetjes op de bakplaat en verdeel het auberginemengsel erover en strooi de Parmezaanse kaas erover. Druppel er nog wat olijfolie over. Laat de sneetjes onder de grill in ca. 2 minuten goudbruin kleuren.

Ingrediënten

2 stuks aubergine € 1,80
0,3 stuks basilicum (bos) € 0,40
3 stuks knoflook (teentje) € 0,15
5 centiliter olijfolie € 0,26
100 gram parmezaanse kaas € 1,68
400 gram tomaten € 0,81
0,5 stuks wit brood € 0,75
1 gram zout € 0,00

Kostprijs € 5,85
Prijs p.p. € 0,59

bron: Horeca Journal
auteur: Alain Caron