artikel

Champignonkroketten

Horeca

Champignonkroketten Snijd de champignons fijn. Hak de peterselie fijn. Splits de eieren. Soort recept Snacks Soort keuken Nederlands Aantal personen 10 Bereiding Laat de boter smelten. Doe de bloem erbij en laat het gaar worden. Laat dit afkoelen en voeg daarna 1 liter bouillon toe. Meng dit goed. Laat het koken. Voeg dan de kruiden […]

Champignonkroketten

Snijd de champignons fijn. Hak de peterselie fijn. Splits de eieren.

Soort recept Snacks

Soort keuken Nederlands

Aantal personen 10


Bereiding

Laat de boter smelten. Doe de bloem erbij en laat het gaar worden. Laat dit afkoelen en voeg daarna 1 liter bouillon toe. Meng dit goed. Laat het koken. Voeg dan de kruiden en de champignons toe. Laat het nog even doorkoken. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout. Laat het geheel afkoelen.
Doe het mengsel in een slee met plastic erover en zet het in de koelkast. Roer de eiwitten in een bakje los. Voeg al roerend 1 a 2 eetlepels koudwater toe. Verdeel de ragout in 10 gelijke porties. Vorm deze tot een kroket. Wentel ze eerst door de paneermeel daarna door het losgeklopt eiwit en daarna weer door het paneermeel. Druk de paneermeel stevig aan. Verhit de olie van de frituurpan tot 180 graden en bak de kroketten goudbruin af.

Ingrediënten

250 gram bloem € 0,16
1 liter bouillon € 9,93
175 gram champignon € 1,35
2 stuks eieren € 0,18
250 gram paneermeel € 0,52
1 stuks peterselie (bos) € 1,23
250 gram roomboter € 1,25

Kostprijs € 14,61
Prijs p.p. € 1,46

bron: www.zibb.nl/horeca
auteur: Felixoord

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels