artikel

Chocoladesoufflé met gemarineerde ananas

Horeca

Recepten -> Nagerechten -> Nagerecht exotisch fruit -> Chocoladesoufflé met gemarineerde ananas




Chocoladesoufflé met gemarineerde ananas

Soort recept Nagerechten

Soort keuken Frans

Aantal personen 4


Bereiding

Klop de eieren samen met de suiker au bain-marie luchtig. Smelt de couverture samen met de boter. Spatel de bloem en de cacao door de eimassa. Voeg de gesmolten couverture toe en spatel een en ander luchtig door.
Stort de massa in soufflébakjes die bestreken zijn met boter en suiker. Bak de soufflé in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 7 minuten.
Snijd de ananas in plakken en steek deze uit. Marineer ze warm in spumante, suiker en specerijen.

Presentatie: bestrooi de soufflé met poedersuiker in het eigen vormpje op een onderbord.

Ingrediënten

1 stuks ananas (vers) € 0,00
100 gram bloem € 0,06
130 gram boter € 0,65
15 gram cacao € 0,04
130 gram couverture € 0,65
3 stuks eieren € 0,27
7,5 deciliter mousserende wijn € 3,39
100 gram suiker € 0,10

Kostprijs € 5,16
Prijs p.p. € 1,29

bron: Misset Horeca nr. 25 2001
auteur: Léon Winthaegen