artikel

Filet van regenboogforel op romige witte kool met gebakken mergelchampignons

Horeca

Filet van regenboogforel op romige witte kool met gebakken mergelchampignons Soort recept Voorgerechten Soort keuken Frans Aantal personen 4 Bereiding Snijd de witte kool ragfijn.Verwijder de kleine graatjes van de forel, snijd de filet langs de kanten strak bij, bestrooi de vis met zeezout. Verhit de olijfolie met wat boter en bak de vis op […]

Filet van regenboogforel op romige witte kool met gebakken mergelchampignons

Soort recept Voorgerechten

Soort keuken Frans

Aantal personen 4


Bereiding

Snijd de witte kool ragfijn.
Verwijder de kleine graatjes van de forel, snijd de filet langs de kanten strak bij, bestrooi de vis met zeezout. Verhit de olijfolie met wat boter en bak de vis op de huid. Bewaar het braadvocht voor de champignons.
Blancheer de kool kort in ruim water. Breng op smaak met room en knoflook.Borstel de mergelchampignons schoon. Verwijder de steeltjes. Snijd de champignons in vieren. Bak ze aan in het braadvocht van de vis.
Koreanderpesto: was de koriander en maak deze fijn in de keukenmachine, samen met de gebruneerde amandel, limoensap, grof zeezout en de olijfolie. Meng het geheel tot een homogene massa.

Presentatie: leg de witte kool in het midden van een langwerpig bord. Leg hierop de forel met de champignons er overheen. Breng een decoratieve streep van de pesto aan bij de voorzijde van het gehele gerecht. Garneer het gerecht met een lange doorschijnende aardappelchip.

Ingrediënten

70 gram aardappelen € 0,03
50 gram amandel € 0,43
20 gram boter € 0,10
1 kilogram forel € 6,35
200 gram grotchampignons € 1,50
1 stuks knoflook (teentje) € 0,05
0,5 stuks koriander (bos) € 0,67
2 deciliter olijfolie € 1,04
1 deciliter room € 0,27
150 gram witte kool € 0,09
10 gram zeezout € 0,01

Kostprijs € 10,53
Prijs p.p. € 2,63

bron: Misset Horeca 25
auteur: Léon Winthaegen

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels