artikel

Gebakken rode mulfilet op een stamppotje van veldsla met een pistousaus

Horeca

Recepten -> Kleine kaart en broodgerechten -> Kleine kaart ronde zoutwatervis -> Gebakken rode mulfilet op een stamppotje van veldsla met een pistousaus




Gebakken rode mulfilet op een stamppotje van veldsla met een pistousaus

Soort recept Kleine kaart en broodgerechten

Soort keuken Frans

Aantal personen 10


Bereiding

Draai voor de pistou alle ingrediënten (behalve de olijfolie) in de keukenmachine fijn en voeg op het laatst de olijfolie toe. Kook de geschilde aardappelen gaar en verwerk deze tot puree. Meng de grof gesneden veldsla toe en breng het geheel op smaak met 1 dl visfumet, peper en zout.
Kook voor de pistousaus de witte wijn tot de helft in en voeg de visfumet toe, vervolgens reduceren, room toevoegen en monteren met de roomboter. Breng het geheel op smaak.
Vermeng voor het tempurabeslag het tempurameel met ijswater, haal hier de basilicumblaadjes door.
Dep de rode mul droog en kruid deze met peper en zout, haal deze door kerriebloem en bak vervolgens zachtjes in de geklaarde boter

Ingrediënten

1 stuks basilicum (bos) € 1,34
1 kilogram bintjes € 0,50
100 gram bloem € 0,06
100 gram gedroogde tomaat € 2,29
5 gram kerriepoeder € 0,05
4 stuks knoflook (teentje) € 0,20
1 deciliter olijfolie € 0,52
100 gram parmezaanse kaas € 1,68
100 gram pijnboompitten € 2,80
1,75 kilogram rode mulfilet (diepvries) € 21,00
250 gram roomboter € 1,25
1 deciliter slagroom € 0,29
150 gram tempurameel € 0,31
1 stuks veldsla (krop) € 2,71
5 deciliter visfumé € 1,63
1 deciliter witte wijn € 0,36

Kostprijs € 36,99
Prijs p.p. € 3,70

bron: Misset Horeca nr. 10 2002
auteur: Marcel Eijkhout, souschef restaurant De Holle Boom, Overberg