artikel

Gepocheerde rode poon, wittewijnsaus en Hollandse garnalen

Horeca

Recepten -> Hoofdgerechten -> Hoofdgerechten ronde zoutwatervis -> Rode poon met witte wijn saus en Hollandse garnalen Eten en drinken Rode poon met witte wijn saus en Hollandse garnalen Soort recept Hoofdgerechten Soort keuken Frans Aantal personen 10 Bereiding Was de maak de rode poon goed schoon. Pocheer de vis in de visfond. Kook de […]


Recepten -> Hoofdgerechten -> Hoofdgerechten ronde zoutwatervis -> Rode poon met witte wijn saus en Hollandse garnalen




Rode poon met witte wijn saus en Hollandse garnalen

Soort recept Hoofdgerechten

Soort keuken Frans

Aantal personen 10


Bereiding

Was de maak de rode poon goed schoon. Pocheer de vis in de visfond. Kook de droge witte wijn in en voeg nu de visfond en de koksroom toe. Kook het geheel in tot sausdikte en maak de saus op smaak met peper en zout. Meng er nu de garnalen doorheen. Blancheer de spinazie en zweet deze met iets boter. Maak de borden op zoals de foto laat zien.

Ingrediënten

200 gram garnalen € 4,84
5 centiliter koksroom € 0,13
2 gram peper € 0,01
4 kilogram Rode poon € 14,52
2 kilogram spinazie € 2,50
2 liter visfond € 17,64
4 centiliter witte wijn, droge € 0,18
25 gram zout € 0,02

Kostprijs € 39,84
Prijs p.p. € 3,98

bron: Misset Horeca nr. 11 2002
auteur: Rob Visser