artikel

Kreeftensoep op de wijze van De Holle Boom

Horeca

Kreeftensoep op de wijze van ‘De Holle Boom’ Soort recept Kleine kaart en broodgerechten Soort keuken Frans Aantal personen 10 Bereiding Hak de kreeft in stukken en sauteer deze in de olie. Voeg de mirepoix toe en laat deze zacht sauteren. Voeg de tomatenpuree toe en laat deze ontzuren. Flambeer vervolgens met de cognac en […]



Kreeftensoep op de wijze van ‘De Holle Boom’

Soort recept Kleine kaart en broodgerechten

Soort keuken Frans

Aantal personen 10


Bereiding

Hak de kreeft in stukken en sauteer deze in de olie. Voeg de mirepoix toe en laat deze zacht sauteren. Voeg de tomatenpuree toe en laat deze ontzuren. Flambeer vervolgens met de cognac en blus af met de visbouillon. Laat het geheel vervolgens trekken. Passeer de soep en voeg de room toe. Laat het inkoken tot de gewenste dikte. Breng het geheel op smaak met peper en zout en gehakte dille.

Ingrediënten

3 deciliter cognac € 10,21
0,2 stuks dille (bos) € 0,36
200 gram mirepoix € 3,80
5 centiliter olijfolie € 0,26
3 gram peper € 0,02
2 deciliter slagroom € 0,57
1,5 kilogram soepkreeft € 23,18
80 gram tomatenpuree € 0,11
2,5 deciliter visbouillon € 0,57
3 gram zeezout € 0,00

Kostprijs € 39,08
Prijs p.p. € 3,91

bron: Misset Horeca nr. 10 2002
auteur: Marcel Eijkhout, souschef restaurant De Holle Boom, Overberg