artikel

Ossenhaas van de tuindersvrouw

Horeca

Ossenhaas van de tuindersvrouw Snijd de aardappelen in plakjes van 1,5 cm. Soort recept Hoofdgerechten Soort keuken Frans Aantal personen 4 Bereiding Verwarm de oven voor tot 275 ºC. Wrijf het vlees in met zout. Verhit de boter in een koekenpan, schroei het vlees rondom dicht. Breng het over in een braadslee, schenk de boter […]



Ossenhaas van de tuindersvrouw

Snijd de aardappelen in plakjes van 1,5 cm.

Soort recept Hoofdgerechten

Soort keuken Frans

Aantal personen 4


Bereiding

Verwarm de oven voor tot 275 ºC. Wrijf het vlees in met zout. Verhit de boter in een koekenpan, schroei het vlees rondom dicht. Breng het over in een braadslee, schenk de boter eroverheen. Braad 10 minuten op de middelste richel van de oven, bedruip regelmatig met braadvocht. Leg het vlees 15 minuten te rusten op een voorverwarmde schotel, dan loopt er bij het aansnijden minder vleessap weg.
Bak de plakjes aardappel in boter gaar en bruin. Bestrijk ze met marmite. Maak er een stapeltje van op een schotel of een bord. Houd ze warm. Kook alle groenten. Vul de tomaatjes met erwtjes, leg er een kwart plakje kaas overheen, grilleer de bovenkant bruin. Bak de champignons in plakjes bruin in boter. Breng alles op smaak met peper en zout.
Snijd het vlees in dikke schuine plakken en leg het weer in vorm midden op de schotel met pommes fondantes. Omring de ossenhaas met vakken kleurige groente, geef ze glans met gesmolten boter. Maak de jus af met een beetje water, kook hem wat in en geef hem in een juskom erbij.

Ingrediënten

300 gram aardappelen € 0,12
100 gram andijvie € 0,25
100 gram bloemkool € 0,57
100 gram boter € 0,50
100 gram champignon € 0,77
60 gram erwten € 0,20
75 gram kaas € 0,46
100 gram marmite € 1,96
625 gram ossenhaas € 12,13
100 gram sperziebonen € 0,26
200 gram tomaten € 0,41
100 gram witlof € 0,39

Kostprijs € 18,00
Prijs p.p. € 4,50

bron: Misset Horeca
auteur: Albert Tielemans en Janny de Moor