artikel

Salade van Noorse garnalen met broodje en boter

Horeca

Salade van Noorse garnalen met broodje en boter Soort recept Voorgerechten Soort keuken Scandinavisch Aantal personen 10 Bereiding Was de slasoorten en droog deze. Snijd de tomaat brunoise en verwijder het zaad. Pluk de kervel. Meng de mayonaise met room, tomatenpuree, zoete paprikapoeder, cognac, cayennepeper en worchestershiresaus tot een cocktailsaus. Maak een dressing van olie, […]



Salade van Noorse garnalen met broodje en boter

Soort recept Voorgerechten

Soort keuken Scandinavisch

Aantal personen 10


Bereiding

Was de slasoorten en droog deze. Snijd de tomaat brunoise en verwijder het zaad. Pluk de kervel. Meng de mayonaise met room, tomatenpuree, zoete paprikapoeder, cognac, cayennepeper en worchestershiresaus tot een cocktailsaus. Maak een dressing van olie, azijn, peper, zout en worchestershiresaus. Maak het bord op zoals de foto laat zien met de garnalen, rode en zwarte kuit en rivierkreeftje. Serveer er broodjes en boter bij.

Ingrediënten

4 centiliter azijn € 0,02
100 gram boter € 0,50
10 stuks broodjes, wit € 1,40
2 centiliter cognac € 0,68
0,125 stuks frisé € 0,28
0,3 stuks kervel (bos) € 0,47
5 centiliter koksroom € 0,13
0,125 stuks lollo bionde (krop) € 0,20
0,125 stuks lollo rosso (krop) € 0,17
2 deciliter mayonaise € 0,35
1 kilogram noorse garnaal € 10,41
6 centiliter olie € 0,23
5 gram paprikapoeder € 0,03
10 stuks rivierkreeft € 45,20
20 gram rode kuit € 0,59
250 gram tomaten € 0,51
40 gram tomatenpuree € 0,05
0,125 stuks veldsla (krop) € 0,34
0,2 centiliter worcestershiresaus € 0,01
20 gram zwarte kuit € 0,54

Kostprijs € 62,13
Prijs p.p. € 6,21

bron: Misset Horeca
auteur: Marco van Bodegraven