artikel

Spekkaasbroodje met andalousesaus

Horeca

Spekkaasbroodje met andalousesaus Soort recept Snacks Soort keuken Nederlands Aantal personen 4 Bereiding Laat de plakjes bladerdeeg vanuit de diepvries bij kamertemperatuur 10 minuten ontdooien. Klop het volledige ei los met een snuifje zout. Verwarm de oven voor bij 200ºC en vet de bakplaat in. Leg de dungesneden spek overhoeks op de plakjes bladerdeeg en […]



Spekkaasbroodje met andalousesaus

Soort recept Snacks

Soort keuken Nederlands

Aantal personen 4


Bereiding

Laat de plakjes bladerdeeg vanuit de diepvries bij kamertemperatuur 10 minuten ontdooien. Klop het volledige ei los met een snuifje zout. Verwarm de oven voor bij 200ºC en vet de bakplaat in. Leg de dungesneden spek overhoeks op de plakjes bladerdeeg en beleg het met een kwartje tomaat. Eventueel aankruiden met wat zwarte peper. Doreer de randen met het losgeklopte ei en vouw de hoeken over elkaar dicht. Schik het geheel op de bakplaat, strijk het in met ei en bestrooi het rijkelijk met de gemalen kaas. Verdeel en bak de sesamzaadjes af in een voorverwarmde oven van 210ºC gedurende 15 minuten.
Warm serveren met een variatie van gemengde slasoorten met een garnituur van andalousesaus.

Ingrediënten

1,2 deciliter andalousesaus € 0,53
150 gram belegen kaas € 0,68
100 gram bladerdeeg € 0,22
1 stuks eieren € 0,09
100 gram gerookt spek € 0,62
0,125 stuks ijsbergsla € 0,20
0,125 stuks lollo rosso (krop) € 0,17
0,125 stuks lollo verde (krop) € 0,17
30 gram sesamzaad € 0,31
200 gram tomaten € 0,41

Kostprijs € 3,39
Prijs p.p. € 0,85

bron: www.zibb.nl/horeca
auteur: Vleminckx