artikel

Sushisalade met shoyudressing

Horeca

Sushisalade met shoyudressing (Japans, met sushirijst) Soort recept Voorgerechten Soort keuken Japans Aantal personen 10 Bereiding Breng het water aan de kook en voeg de rijst al roerende toe. Dek de rijst met folie af en stoom deze gaar bij 100 graden Celcius gedurende ± 25 minuten in de combisteamer. Meng rijstwijn, rijstazijn, zout en […]



Sushisalade met shoyudressing (Japans, met sushirijst)

Soort recept Voorgerechten

Soort keuken Japans

Aantal personen 10


Bereiding

Breng het water aan de kook en voeg de rijst al roerende toe. Dek de rijst met folie af en stoom deze gaar bij 100 graden Celcius gedurende ± 25 minuten in de combisteamer. Meng rijstwijn, rijstazijn, zout en poedersuiker erdoorheen. Leg het sushimatje op de werkplek. Leg hierop een nori-vel met de glimmende kant naar beneden. Maak het geheel iets vochtig. Bestrijk het nori-vel voor de helft met een dun laagje rijst, ± 3 mm dik. Leg de in dunne reepjes gesneden paprika, papaja en komkommer over de breedte van de rijst. Rol nu sushi in het matje voorzichtig op. Het garnituur moet in het midden blijven. Druk stevig aan. Was en droog de sla en snijd deze in kleine stukjes. Snijd de sushi in gelijkmatige plakjes. Breng op smaak met een mengsel van shoyusaus, gembersiroop, zonnebloemolie, zout, gemberpickles en Chinese bieslook.

Ingrediënten

30 gram Chinese bieslook € 0,43
50 gram gele paprika € 0,15
30 gram gemberpickles € 0,31
0,3 centiliter gembersiroop € 0,01
0,25 stuks komkommer € 0,41
2 stuks lollo rosso (krop) € 2,74
5 stuks nori-vellen € 2,25
0,5 stuks papaja € 1,13
15 gram poedersuiker € 0,04
6 centiliter rijstazijn € 0,14
1,2 deciliter rijstwijn € 0,34
50 gram rode paprika € 0,32
2 deciliter shoyusaus € 3,27
500 gram sushirijst € 1,48
0,3 centiliter zonnebloemolie € 0,00

Kostprijs € 13,01
Prijs p.p. € 1,30

bron: Misset Horeca
auteur: Ron van Schaick