artikel

Taartje met tong en groenten

Horeca

Recepten -> Voorgerechten -> Voorgerechten platte zoutwatervis -> Taartje met tong en groenten Eten en drinken Taartje met tong en groenten Soort recept Voorgerechten Soort keuken Frans Aantal personen 4 Bereiding Verwarm de oven voor tot 120ºC. Sla de tongfilets (4 x 100g) voorzichtig plat en bestrooi ze met peper en zout. Halveer ze schuin […]
Taartje met tong en groenten

Soort recept Voorgerechten

Soort keuken Frans

Aantal personen 4


Bereiding

Verwarm de oven voor tot 120ºC. Sla de tongfilets (4 x 100g) voorzichtig plat en bestrooi ze met peper en zout. Halveer ze schuin overdwars (zo krijgt u 2 wybertvormige stukken). Blancheer de slabladeren, dep ze goed droog. Snijd de onderkant van de nerf driehoekig weg. Snijd de kruiden (in totaal 2 eetlepels peterselie, basilicum, dragon en bieslook) fijn. Meng ze door de groenten.
Vet de vormpjes in met gesmolten boter. Bekleed ze met sla, zó dat de bladeren over de rand uitsteken. Leg daarop naast elkaar telkens 2 tongfilets, die ook weer over de rand uitsteken. Verdeel de groenten, met wat peper en zout erbij, over de vis.
Meng eidooier en room, breng op smaak met peper en zout. Verdeel dit mengsel over de vormpjes, vouw de tongfilets over de groenten. Vouw de sla over de tongfilets. Bedek alles met aluminiumfolie. Bak 40 minuten in voorverwarmde oven.
Kook voor de kreeftensaus de visfond in tot 3 eetlepels. Voeg room toe en kook even door. Klop er van het vuur af kleine vlokjes koude kreeftenboter doorheen. Breng op smaak met zout en peper. Leg de vormpjes ondersteboven op borden en verwijder de vormpjes voorzichtig. Serveer de taartjes lauwwarm met de kreeftensaus.

Ingrediënten

0,05 stuks basilicum (bos) € 0,07
0,05 stuks bieslook (bosje) € 0,05
0,05 stuks dragon (bos) € 0,08
4 stuks eierdooiers € 0,36
0,25 stuks ijsbergsla € 0,39
50 gram kreeftenboter € 0,62
0,1 stuks peterselie (bos) € 0,12
200 gram peultjes € 0,54
2 deciliter slagroom € 0,57
400 gram tongfilets € 7,26
1 deciliter visfond € 0,88

Kostprijs € 10,95
Prijs p.p. € 2,74

bron: Misset Horeca
auteur: Janny de Moor & Albert Tielemans


Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels