artikel

Worteltaart met wortelsorbet

Horeca

Worteltaart met wortelsorbet Rasp de wortelen. Soort recept Nagerechten Soort keuken Iers Aantal personen 4 Bereiding Worteltaart: suiker (60 g) met ei opkloppen en olie toevoegen. Bakpoeder, natrium carbonaat, kaneelpoeder, nootmuskaat, zout en bloem mengen. Dit geheel mengen met eimengsel. Wortel (120 g, geraspt) en walnoten toevoegen en mengen. Beslag in bakvorm verdelen en in […]



Worteltaart met wortelsorbet

Rasp de wortelen.

Soort recept Nagerechten

Soort keuken Iers

Aantal personen 4


Bereiding

Worteltaart: suiker (60 g) met ei opkloppen en olie toevoegen. Bakpoeder, natrium carbonaat, kaneelpoeder, nootmuskaat, zout en bloem mengen. Dit geheel mengen met eimengsel. Wortel (120 g, geraspt) en walnoten toevoegen en mengen. Beslag in bakvorm verdelen en in 15 minuten afbakken op 175ºC. Als de taart gaar is, af laten koelen en in punten snijden.
Wortelsorbet: winterwortel (250 g) schillen en in blokjes snijden, daarna met sinaasappelsap, suiker (150 g) en de opengemaakte kardemom in een pan doen en aan de kook brengen. Laten doorkoken tot de wortel gaar is, daarna met behulp van een staafmixer pureren. Wortelpuree door bolzeef wrijven, af laten koelen en in sorbetière tot mooie gladde sorbet draaien. Worteljulienne frituren op 150ºC en uit de olie nemen als de wortel niet meer bruist. Laten uitlekken op keukenpapier.
Chocolade smelten en met een cornetje op vetvrij papier een figuurtje spuiten. Als de chocolade hard is met een paletmes figuurtje van papier steken.
Worteltaartje op bord leggen, bol wortelsorbet erbij en garneren met gefrituurde wortel en chocolade.

Ingrediënten

2 gram bakpoeder € 0,00
60 gram bloem € 0,04
50 gram couverture € 0,25
1 stuks eieren € 0,09
2 gram kaneelpoeder € 0,02
2 gram kardemom € 0,09
2 gram natriumcarbonaat € 0,00
1 gram nootmuskaat € 0,01
2,5 deciliter sinaasappelsap € 0,18
210 gram suiker € 0,21
50 gram walnoten € 0,51
450 gram winterwortel € 0,50
120 gram wortel € 0,11
8 centiliter zonnebloemolie € 0,08

Kostprijs € 2,09
Prijs p.p. € 0,52

bron: Misset Horeca
auteur: John van de Put