artikel

Zeeuwse mosselen in zeekraalsaus

Horeca

Zeeuwse mosselen in zeekraalsaus Soort recept Hoofdgerechten Soort keuken Nederlands Aantal personen 4 Bereiding Maak de mosselen schoon, spoel ze en laat ze uitlekken. Breng de zeekraal met de witte wijn en de room aan de kook. Voeg de spinazieblikjes toe. Maak het geheel fijn met de staafmixer. Zeef de saus en maak op smaak […]



Zeeuwse mosselen in zeekraalsaus

Soort recept Hoofdgerechten

Soort keuken Nederlands

Aantal personen 4


Bereiding

Maak de mosselen schoon, spoel ze en laat ze uitlekken. Breng de zeekraal met de witte wijn en de room aan de kook. Voeg de spinazieblikjes toe. Maak het geheel fijn met de staafmixer. Zeef de saus en maak op smaak met peper. Verhit de wok met een klein scheutje olijfolie. Dep de mosselen droog en roerbak ze in de wok op hoog vuur. Voeg gehakte peterselie, zeezout en peper toe als de mosselen open gaan staan. Maak een spiegel van zeekraalsaus in een voorverwarnd diep bord, dresseer de mosselen in de saus. Garneer met de rivierkreeftjes en eventueel dille.

Ingrediënten

0,3 stuks dille (bos) € 0,54
1,6 kilogram mossel € 4,64
1,2 centiliter olijfolie € 0,06
0,02 stuks peterselie (bos) € 0,02
4 stuks rivierkreeft € 18,08
1,5 deciliter room € 0,40
56 gram spinazie € 0,07
6 centiliter witte wijn € 0,22
94 gram zeekraal € 1,49
4 gram zeezout € 0,01

Kostprijs € 25,53
Prijs p.p. € 6,38

bron: Missets Horeca
auteur: Martijn Kersten