artikel

Zoek personeel met internet

Horeca

DOETINCHEM – Op zoek naar personeel? Kijk op internet. Internet heeft namelijk de traditionele krant voorbij gestreefd op het gebied van vacatures. Dit blijkt uit een recent onderzoek van Willem Sterks, student faculteit economie aan de Hanzehogeschool te Groningen. Sterk hield zijn onderzoek onder 450 jongeren tussen de 20 en 25 jaar oud.

‘En die jongeren zijn natuurlijk een interessante doelgroep voor horecaondernemers. Maar ik heb in het onderzoek geen onderscheid gemaakt in branches. Maar het is een signaal dat negentig procent van de jongeren internet raadpleegt voor een vacature’, aldus Sterks.

Maar liefst 90 procent gebruikt vacaturebanken op internet bij het zoeken naar een baan, terwijl 82 procent de krant hanteert. 23 Procent van de onderzochte jongeren heeft zijn CV in één of meerdere vacaturebanken geplaatst.

Het gemak van internet is volgens het onderzoek het belangrijkste voordeel van internet. Gevolgd door de goede selectiemogelijkheden. In volgorde:
* gemak: 65 procent
* mogelijkheid tot selecteren: 57 procent
* snelheid: 52 procent
* gericht aanbod van vacatures: 49 procent
* mogelijkheid om niet-actief te solliciteren: 34 procent

De mogelijkheid om vacatures te selecteren vinden de ondervraagden het belangrijkst bij een goede vacaturebank. In volgorde:
* mogelijkheid tot selecteren: 82 procent
* actueel aanbod van vacatures: 81 procent
* hoeveelheid vacatures: 51 procent
* diversiteit van het vacatureaanbod: 49 procent
* e-mailservice: 22 procent