artikel

Asperges en tomaten met eiersaus

Horeca

Soort recept Voorgerechten Soort keuken Nederlands Aantal personen 10 Bereiding Ontvel voor het garnituur eerst de rode paprika. Bak deze in een op 220ºC voorverwarmde oven tot het velletje borrelt en geblakerd is. Laat de paprika onder een vochtige doek of in een plastic zak zweten. Trek daarna het vel van boven naar beneden af. […]

Soort recept Voorgerechten

Soort keuken Nederlands

Aantal personen 10


Bereiding

Ontvel voor het garnituur eerst de rode paprika. Bak deze in een op 220ºC voorverwarmde oven tot het velletje borrelt en geblakerd is. Laat de paprika onder een vochtige doek of in een plastic zak zweten. Trek daarna het vel van boven naar beneden af. Verwijder het zaad en de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Was de bieslook onder de koude kraan en knip hem dan in rolletjes.

Pel voor de saus de sjalotten en snijd ze fijn. Kook de eieren 5 minuten in kokend water: het eiwit moet net vast zijn en de eierdooier vast. Neem de eieren eruit, laat ze schrikken. Pel ze. Prak ze met een vork in grove stukjes. Laat de boter smelten in een kasserol en fruit er de sjalot glazig in. Voeg de eieren toe. Bestrooi met zout en peper en houd ze warm.

Snijd van de asperges de harde uiteinden. Verdeel de stengels in vieren. Bind ze met garen tot bundeltjes. Kook ze in kokend water met zout in 10 tot 12 minuten beetgaar. Neem ze eruit. Laat ze uitlekken en verwijder het garen. Schik de asperges netjes op voorverwarmde borden.

Halveer intussen de gewassen tomaten overdwars. Verhit in een pannetje de olie. Bak hierin de tomaat kort aan. Bestrooi ze met zout en peper. Leg een tomaathelft bij de asperges. Overgiet ze met de saus en bestrooi tot slot met de blokjes paprika en de bieslook.

Ingrediënten

1 stuks bieslook (bosje) € 1,04
50 gram boter € 0,25
6 stuks eieren € 0,54
850 gram groene asperges € 9,99
1,5 centiliter olie € 0,06
200 gram rode paprika € 1,27
30 gram sjalot € 0,11
200 gram tomaten € 0,41

Kostprijs € 13,66
Prijs p.p. € 1,37

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels