artikel

De Hollandse Pot

Horeca

Soort recept Hoofdgerechten Soort keuken Nederlands Aantal personen 10 Bereiding Schil de peren, snijd ze in partjes en verwijder de klokhuizen. Breng in een pan op hoog vuur 2 dl water met de kaneel, de suiker en de partjes peer aan de kook, sluit de pan en stoof de peertjes ongeveer een half uur op […]

Soort recept Hoofdgerechten

Soort keuken Nederlands

Aantal personen 10


Bereiding

Schil de peren, snijd ze in partjes en verwijder de klokhuizen. Breng in een pan op hoog vuur 2 dl water met de kaneel, de suiker en de partjes peer aan de kook, sluit de pan en stoof de peertjes ongeveer een half uur op laag vuur. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in vieren. Voeg ze, zo nodig met wat water, aan de peertjes toe en stoof zachtjes door tot de aardappelen en de peren gaar zijn. Snijd het spek in plakken van een halve cm dik en bak die op matig vuur aan beide kanten goudgeel. Neem ze uit de pan en houd ze warm. Schep de azijn, het spekvet en peper door het gare peeraardappelmengsel, breng het geheel op smaak met zout en peper en leg de gebakken plakjes spek erop. Serveer met roggebrood, boter en met mosterd, om het spek mee te besmeren.

Ingrediënten

1 kilogram aardappelen € 0,40
3 centiliter azijn € 0,01
600 gram doorregen rookspek € 5,42
5 gram kaneel € 0,04
1 kilogram stoofperen € 0,93
15 gram suiker € 0,01

Kostprijs € 6,81
Prijs p.p. € 0,68