artikel

Dutch Barista Championship op 26 april

Horeca

Op vrijdag 26 april vindt het Dutch Barista Championship plaats. Koffiebrander Peeze organiseert de wedstrijd en het evenement vindt plaats in Residence Roosendael in Rozendaal nabij Arnhem. Vijftien Hollandse meester-espressomakers strijden dan om een plaats voor het wereldkampioenschap in Oslo (14 tot 16 juni). De Noorse hoofdstad is gekozen, omdat de Scandinaviërs het vorige wereldkampioenschap wonnen.

De deelnemers moeten binnen vijftien minuten drie koffies serveren aan de vierkoppige jury. Een espresso, een cappuccino en een zelfbedachte koffiespecialiteit, gebaseerd op espresso. Behalve dat de koffie perfect moet worden geserveerd, telt ook de technische beheersing van de machine mee. De vakjury bestaat uit Victor van de Lande (Barista specialist), Marco de Jonge (sommelier), Melle Bakker (docent internationale hotel managementschool Leeuwarden) en Marianne Kootstra (culinair journalist).

‘Wij willen de koffiecultuur in Nederland een opstapje geven. Daarom organiseert een koffiebrander dit evenement. In verband met de korte voorbereiding hebben we geen tijd gehad om voorrondes te houden, zodat we vijftien koffiemakers met een koffiehart hebben geselecteerd. Volgend jaar houden we waarschijnlijk een open inschrijving’, aldus Cindy Koks namen organisator Koffiebranderij Peeze.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden op telefoonnummer 026-3622422.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels