artikel

Haagsche Bierbrouwerij

Horeca

Een kort overzicht van deze brouwerij

Adresgegevens
Riviervismarkt 1
2513 AM Den Haag
tel. (070) 368 60 91
fax: (070) 365 93 25
e-mail : haagse.bierbrouwerij@tiscali.nl
internet : www.haagsebierbrouwerij.nl

Assortiment
Fiddler Ale
Fiddler Stout
Ukelele Pale Ale

Bijzonderheden
Aanvankelijk werd het ’Fiddler Ale’ als huisbier gebrouwen, en de donkere ‘Dogbolter’, welke ook als standaard bier in vele Firkin-pubs te koop was. In de loop van de jaren werd het bier-assortiment uitgebreid met enkele Engelse ales (zoals een IPA en een heuse barley-wine) en met enkele continentaal-georienteerde bieren (zoals de ‘Special’, een menggas-bier, en een witbier). De installatie is volgens het traditionele Engelse infusie-systeem opgezet.

Ontstaansgeschiedenis
In maart 1996 werd in Den Haag aan de Riviervismarkt de eerste vestiging van de Engelse pubketen ‘Firkin’ geopend. De Firkin-keten bezat toen meer dan honderd pubs in Engeland en meer dan vijftig micro-brouwerijen. Beide maakten deel uit van de Britse drankengigant Allied-Domeq. Brouwmeester Eddie Gadd werd aangetrokken, welke eerder naam had gemaakt in twee van de Firkin-brouwerijen in Londen. In 1999 werd de gehele Firkin-keten verkocht en vervolgens opgeheven. In Januari 2001 nam een Nederlandse horeca-exploitant de pub over. Er werd besloten om de brouwerij als aparte onderneming op te zetten, en zo werd in mei van dat jaar ’de Haagse Bierbrouwerij’ geboren.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels