artikel

Haagsche Bierbrouwerij

Horeca

Een kort overzicht van deze brouwerij

Adresgegevens
Riviervismarkt 1
2513 AM Den Haag
tel. (070) 368 60 91
fax: (070) 365 93 25
e-mail : haagse.bierbrouwerij@tiscali.nl
internet : www.haagsebierbrouwerij.nl

Assortiment
Fiddler Ale
Fiddler Stout
Ukelele Pale Ale

Bijzonderheden
Aanvankelijk werd het ’Fiddler Ale’ als huisbier gebrouwen, en de donkere ‘Dogbolter’, welke ook als standaard bier in vele Firkin-pubs te koop was. In de loop van de jaren werd het bier-assortiment uitgebreid met enkele Engelse ales (zoals een IPA en een heuse barley-wine) en met enkele continentaal-georienteerde bieren (zoals de ‘Special’, een menggas-bier, en een witbier). De installatie is volgens het traditionele Engelse infusie-systeem opgezet.

Ontstaansgeschiedenis
In maart 1996 werd in Den Haag aan de Riviervismarkt de eerste vestiging van de Engelse pubketen ‘Firkin’ geopend. De Firkin-keten bezat toen meer dan honderd pubs in Engeland en meer dan vijftig micro-brouwerijen. Beide maakten deel uit van de Britse drankengigant Allied-Domeq. Brouwmeester Eddie Gadd werd aangetrokken, welke eerder naam had gemaakt in twee van de Firkin-brouwerijen in Londen. In 1999 werd de gehele Firkin-keten verkocht en vervolgens opgeheven. In Januari 2001 nam een Nederlandse horeca-exploitant de pub over. Er werd besloten om de brouwerij als aparte onderneming op te zetten, en zo werd in mei van dat jaar ’de Haagse Bierbrouwerij’ geboren.