artikel

Koken met witbier

Horeca

In restaurants hebben bierliefhebbers het lastiger dan wijnliefhebbers: bij veel restaurants staat immers wel een wijnkaart op het menu, maar geen bierkaart. Toch heeft bier alle kwaliteiten die nodig zijn om bij verschillende soorten gerechten te drinken. Sommige biersoorten wekken de eetlust op, andere zijn juist bijzonder geschikt om tijdens de maaltijd te drinken.
Culinaire mogelijkhedenDe toepassingen van bier in de keuken zijn divers. Een stoofschotel met vlees of wild is het bekendste voorbeeld hiervan. Door de in bier aanwezige suikersedimenten krijgen de schotels een lichte karamelsmaak die het vlees extra lekker maakt. Daarnaast zijn er nog recepten voor in bouillon gekookte vis en is bier heerlijk in geleien. Ten slotte zijn ijs en sorbets met fruitige of abdijbieren ook heel bijzonder.

Smaak: zachte en frisse smaak geven subtiel accent aan stoofvocht, licht gebonden sauzen, soepen en dressings
Toevoegen aan: vis, asperges, schorseneren, witlof, bleekselderij, prei, verse-fruitsalade
Tip: voeg koriander, gedroogde sinaasappelschillen of zoethout voor aangename fruitige, zoetige en/of licht zurige smaak

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels