artikel

Kroketjes van witte en groene asperges met speenvarkenham

Horeca

Soort recept Voorgerechten Soort keuken Nederlands Aantal personen 10 Bereiding Maak van de boter en bloem een roux. Kook de asperges 10 minuten in water met zout. Bewaar het kookvocht. Laat ze afkoelen en snijd ze in kleine stukjes. Snijd de speenvarken ham zeer klein in blokjes. Voeg de koude asperges fond bij de roux […]

Soort recept Voorgerechten

Soort keuken Nederlands

Aantal personen 10


Bereiding

Maak van de boter en bloem een roux. Kook de asperges 10 minuten in water met zout. Bewaar het kookvocht. Laat ze afkoelen en snijd ze in kleine stukjes. Snijd de speenvarken ham zeer klein in blokjes. Voeg de koude asperges fond bij de roux en laat deze nog 5 minuten garen. Voeg de fijngesneden asperges en ham met de gehakte peterselie toe. Laat deze salpicon 6 uur koelen. Haal met de ijsschep van 3,5 cm doorsnee er 20 balletjes uit en modelleer ze in de vorm van een kroket.
Klop de eiwitten los. Haal de kroketten door het losgeslagen eiwit. Wentel ze daarna door het paneermeel.
Verhit de olie van de frituurpan tot 170 graden. Bak de kroketten goudbruin af.

Ingrediënten

60 gram bloem € 0,04
50 gram boter € 0,25
3 stuks eieren € 0,27
100 gram groene asperges € 1,18
250 gram paneermeel € 0,52
0,125 stuks peterselie (bos) € 0,15
80 gram speenvarkenham € 1,23
100 gram witte asperge € 0,79
Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels