artikel

Kruidengnocchi

Horeca

Soort recept Voorgerechten Soort keuken Italiaans Aantal personen 10 Bereiding Deeg: pureer de groene kruiden in de keukenmachine (met wat water of olie). Meng 500 g witbrood zonder korst met circa 100 g kruidenpuree, voeg een scheutje gesmolten boter toe en vervolgens net zoveel eidooiers tot er een stevig deeg ontstaat (even opstijven in de […]

Soort recept Voorgerechten

Soort keuken Italiaans

Aantal personen 10


Bereiding

Deeg: pureer de groene kruiden in de keukenmachine (met wat water of olie). Meng 500 g witbrood zonder korst met circa 100 g kruidenpuree, voeg een scheutje gesmolten boter toe en vervolgens net zoveel eidooiers tot er een stevig deeg ontstaat (even opstijven in de koeling).
Konfijt de tomaten, courgette en aubergine door ze in dunne plakken te snijden en royaal te overgieten met olijfolie, zeezout en wat rozemarijn. Gaar ze op circa 100°C in de oven.Kook de geschilde asperges in gezouten water. Rol het deeg uit, leg er de plakken geconfijte groentes op en in de lengte de asperges. Pak de rol in folie, gaar het deeg op circa 150°C in de oven en laat snel afkoelen.Knip of snijd van de feuille brick de gewenste vorm en bestrijk deze aan beide kanten met olijfolie waaraan wat kruidenpuree is toegevoegd. Bak dit in een anti-aanbakpan voorzichtig tot krokante plaatjes.

Productinformatie: bonen en linzen

Kook de wortels in een kruidenbouillon gaar en maak er een puree van met een beetje sinaasappelsap, room en boter (wrijf door een zeef). Bak de spinazie in olie en pureer met wat boter. Breng op smaak met peper en zout.Gaar de linzen in de witte wijn, glace en boter.Kruidensaus: meng 4 dooiers met een beetje water en citroensap (au bain-marie); meng er druppelsgewijs wat geklaarde boter door en 5 dl room. Breng op smaak en kleur met de resterende kruidenpuree.
Snijd van de kruidenrol een flinke plak, bloem voorzichtig en bak in boter; schep de linzen en de saus erbij en plaats er een taartje bij van de purees met de feuille de brick. Garneer eventueel met gefrituurde aardappelslierten.

Ingrediënten

400 gram asperge € 2,80
2 stuks aubergine € 1,80
200 gram bloem € 0,12
500 gram boter € 2,51
1 kilogram brikdeeg € 11,34
1 stuks courgette € 2,70
15 stuks eierdooiers € 1,35
2 stuks knoflook (teentje) € 0,10
400 gram linzen € 0,62
500 gram pomodori € 4,79
2 liter room € 5,34
125 gram rosevalaardappelen € 0,17
500 gram spinazie € 0,63
1 stuks wit brood € 1,49
500 gram wortel € 0,45

Kostprijs € 36,19
Prijs p.p. € 3,62

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels