artikel

Lauwwarme salade van bosvruchten

Horeca

Soort recept Nagerechten Soort keuken Frans Aantal personen 4 Bereiding Bereiding: parfait vermeng de eieren, de dooiers en de suiker en verhit de massa al kloppend au-bain-marie tot 65 ºC. Klop de massa vervolgens koud. Spatel de opgeslagen room en de ragfijn gehakte dragonblaadjes (0,5 bosje) erdoor. Vul hiermee een langwepige vorm af en laat […]

Soort recept Nagerechten

Soort keuken Frans

Aantal personen 4


Bereiding

Bereiding: parfait vermeng de eieren, de dooiers en de suiker en verhit de massa al kloppend au-bain-marie tot 65 ºC. Klop de massa vervolgens koud. Spatel de opgeslagen room en de ragfijn gehakte dragonblaadjes (0,5 bosje) erdoor. Vul hiermee een langwepige vorm af en laat deze 12 uur vriezen.
Amandelfeuilletines: maak van de ingrediënten een beslag en laat dit minstens 1 nacht rusten in de koeling. Haal het beslag ruim een uur van tevoren uit de koeling. Maak op een bakplaat mooie dunne feuilletines van circa 8 cm doorsnee en bak ze af op 160 graden C.Tip: bewaar de feuilletines in een overgehouden ijsdoos en leg tussen iedere feuilletine een enkel vel papierservet.
Presentatie: maak het fruit schoon en verdeel dit over 4 borden. Verwarm de bosbessencoulis en trek die voorzichtig over het fruit. Leg hierop de eerste feuilletine en plaats daarop een mooie quenelle van de parfait. Herhaal dit nog 2 keer. Leg op de bovenste feuilletine een quenelle van de parfait. Herhaal dit nog 2 keer. Leg op de bovenste feuilletine een quenelle van opgeslagen crème fraîche en decoreer het geheel met crispy dragon (de mooie puntjes van het takje dragon in zeer hete olie gebakken). Trek als laatste nog wat dragonazijn rond het fruit.

Ingrediënten

150 gram amandelschaafsel € 1,22
375 gram basterdsuiker € 0,47
250 gram bloem € 0,16
100 gram bosbes € 4,38
2 deciliter bosbessencoulis € 2,90
375 gram boter € 1,88
100 gram braam € 3,31
1,5 deciliter crème fraîche € 0,50
2,5 stuks dragon (bos) € 3,95
5 centiliter dragonazijn € 0,32
6 stuks eierdooiers € 0,54
6 stuks eieren € 0,54
0,25 stuks eiwit € 0,02
100 gram framboos € 0,38
100 gram rode bes € 0,20
7,5 deciliter room € 2,00
400 gram suiker € 0,39

Kostprijs € 23,15
Prijs p.p. € 5,79