artikel

Noorder Dierenpark gastheer van CM-meeting

Horeca

Het Noorder Dierenpark in Emmen was maandag 17 juni decor van de Catering Magazine-meeting. Accountmanager Roelinus Reuring vertelde over de mogelijkheden voor een privé-bezoek, een zakelijke bijeenkomst of een familiefeest. Natuurlijk mocht een rondleiding niet ontbreken.

De belangstelling was groot. Haast te groot, want na 65 aanmeldingen werd een streep gezet onder de lijst met deelnemers. De ontvangst was in ecologisch restaurant Meander, misschien wel hét voorbeeld hoe in de Drentse dierentuin wordt omgegaan met de natuur. Direct na de opening werden in deze horecagelegenheid drie soorten ecologisch gebak geserveerd, nu kan een keuze worden gemaakt uit een assortiment van veertien.

Alles kan en mag, maar wel in harmonie met de omgeving en de dieren. Willen de bewoners niet meewerken, dan gaat het feest niet door. En daardoor kan een samengesteld programma er in de praktijk wel eens anders uitzien. ‘Zijn de dieren binnen terwijl ze buiten zouden moeten zijn, dan schrappen we de activiteit’ vertelde Roelinus Reuring. ‘Die risicofactor bouwen we altijd in. De dieren zijn de baas, hun welzijn komt boven elk geldbedrag. Hoe hoog ook. Daarom kan het zijn dat we feestjes van twintig personen wel organiseren en dat we bedrijven met meer dan honderd werknemers doorverwijzen naar een andere locatie.’

In theorie zijn de mogelijkheden eindeloos. Een cocktailontvangst in het rattenriool, samen met collega’s de stallen van de olifanten uitmesten (dat schept een band) of meegaan tijdens de laatste voedingsronde om de dieren welterusten te zeggen en ‘in te stoppen’. Trouwen kan ook, want het Noorder Dierenpark is een officiële trouwlocatie van de gemeente. Het zijn zo maar een paar beoogde activiteiten tijdens een bedrijfsuitje met collega’s of zakelijke relaties.

Horeca en catering zijn aangepast aan de geografische indeling van het dierenpark. Wie door het Aziatische gedeelte loopt, kan in de horecagelegenheid ter plaatse geen friet met kroket kopen. En het bestelde wordt geserveerd in drinkbekers, zoals mensen in dat werelddeel dat zijn gewend.

Maar dankzij de Duitsers zijn in restaurant Meander ook heel grote schnitzels te bestellen. De Oosterburen zijn veel geziene gasten in Emmen en hebben daarom (misschien wel) een beetje een voorkeurspositie. Zij houden niet van ecologische voeding, dus daar is snel een oplossing voor bedacht.

Na de informatierijke uitleg volgde als vanzelfsprekend een rondleiding door het indrukwekkende park. Niet alleen langs de verschillende highlights en locaties waar tal van activiteiten kunnen plaatsvinden, maar ook langs de pas geboren olifantjes, de giraffen en de nijlpaarden. De meeting eindigde in het aquarium, waar de meest moedigen van het gezelschap de mogelijkheid kregen een kijkje te nemen boven het bassin van de haaien.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels