artikel

Spinazie- en kikkererwtensoep met Antoon

Horeca

Soort recept Hoofdgerechten

Soort keuken Nederlands

Aantal personen 4


Bereiding

Verwijder de steeltjes van de bladspinazie, was de spinazie en laat uitlekken. Schil de uien en snijd deze in blokjes. Verhit de olie in een soeppan en laat de blokjes ui hierin glazig worden. Verlaag de hittebron en doe de kikkererwten erbij. Laat dit vijftien minuten stoven en doe vervolgens de ui en de kikkererwten in de blender of pureer dit met een staafmixer. Doe dit samen met de bouillon terug in de soeppan en roer de komijnpoeder erdoor. Doe het bier erbij en verwarm het nog vijf tot tien minuten. Roer tenslotte de fijngesneden bladspinazie erdoor en roer vlak voor het opdienen in voorverwarmde soepborden de slagroom erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Serveer hierbij croutons of geroosterd stokbrood met een vleugje fijngeraspte knoflook en drink een goed gekoeld glas Antoon.

Ingrediënten

1 stuks Antoon (flesje) € 1,16
7,5 deciliter groentebouillon € 0,14
450 gram kikkererwt € 0,84
10 gram komijnpoeder € 0,12
1 deciliter slagroom € 0,29
500 gram spinazie € 0,63
200 gram ui € 0,14
6 centiliter zonnebloemolie € 0,06

Kostprijs € 3,38
Prijs p.p. € 0,84